15.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NaslovnicaDupromoNA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Bezbrižno grickanje može početi

NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Bezbrižno grickanje može početi

Grissini ili štapići od kruha jedni su od omiljenijih snackova na svijetu. Kao i većina jela od tijesta, potječu iz Italije. Nastali su još u 17. stoljeću, a smatra se da ih je izumio talijanski pekar Antonio Brunero iz Turina.

No koga zanima povijest finog snacka kad je bitno samo jedno – napraviti ga čim prije!

Jedu se kao samostalna grickalica ili kao dodatak uz jela umjesto kruha, uz razne umake i namaze, a gurmani ih često poslužuju kao ‘fingef food’, omotane ploškama pršuta. Napravite tijesto po našem receptu, a onda ga pospite začinima po ukusu, aromatičnim biljem poput bosiljka i ružmarina te ispecite na visokoj temperaturi dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđe boje.

Da zaključimo, ne kupujte gotove grissine, napravite ih sami kod kuće! Uz pomoć pirovog brašna!

Sastojci:

200g bijelog pirovog brašna 

100g integralnog pirovog brašna 

100g palente 

50g sjemenke lana

1 žličica soli 

5g praška za pecivo

100ml maslinovog ulja 

200ml mlake vode

+ jaje za premazivanje, sezam i cvijet soli za posipanje

Priprema:

  1. Pomiješati sve sastojke i zamijesiti tijesto pa ga pustiti da odmori cca 1h.
  2. Prebaciti ga na pobrašnjenu podlogu, podijeliti na 2 dijela.
  3. Svaki dio razvaljati  i razrezati na 10 dijelova, oblikovati štapiće i zarolati im krajeve.
  4. Prebaciti štapiće na pleh obložen papirom za pečenje, premazati ih razmućenim jajetom (ili otopljenim maslacem, ili mlijekom) i posuti sezamom i cvijetom soli.
  5. Peći grissine na 180 stupnjeva 30-35 minuta.

Zdravlje je bitno, dočekajte zdravi Novu godinu!

Butiga zdrave hrane, TC Mercante
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati

sponzorirani članak, IZVOR: tekst/foto: Tvornica zdrave hrane

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA