13.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaDupromoMreža mentora, najpopularnija usluga Mreže BOND

Mreža mentora, najpopularnija usluga Mreže BOND

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je kroz projekt BOND (Business Organisations Network Development) uspostavila Mrežu BOND koju sačinjava 96 poduzetničkih potpornih institucija na području cijele Hrvatske. Riječ je o razvojnim agencijama, poduzetničkim inkubatorima i akceleratorima, inkubatorima za nove tehnologije, znanstveno-tehnološkim parkovima i centrima kompetencija.

Pored razvijanja novih i standardizacije već postojećih usluga za poduzetnike u različitim fazama poslovanja, kroz drugu fazu projekta (BOND 2) uspostavljena je i mreža mentora, jedinstvena nacionalna mreža u Hrvatskoj koja obuhvaća više od 200 mentora. Od trenutka objavljivanja Javnog poziva, mreža mentora je izazvala velik interes, kako među poduzetnicima, tako i među mentorima iz svih regija Hrvatske koji su se rado pridružili pokrenutom valu razmjene znanja.

Rezultati testiranja usluge mreže mentora

U samo nekoliko mjeseci testiranja ove nove usluge, uključeno je više od 500 poduzetnika te je odrađeno više od 4.000 sati mentoriranja, a poduzetnici su u prosjeku odradili 15 sati mentoriranja. Mentori su u prosjeku odradili više od 30 sati mentoriranja, a tržišna vrijednost ove usluge premašuje 300.000 eura. Testna faza usluge mreže mentora bliži se kraju, a s obzirom na navedene pokazatelje, sa sigurnošću se može ustvrditi kako je provedba ove nove, u potpunosti besplatne usluge za poduzetnike, premašila sva očekivanja.

Iskustva poduzetnika u mentoriranju

Gracija Požar, OPG Promino Horse Breeding

Gracija Požar vodi OPG za uzgoj konja u Suknovcima u Promini i zatražila je mentorsku podršku radi uvođenja dodatnih usluga u svoje poslovanje. O svom iskustvu korištenja usluga mentora izjavila je: “Zadovoljstvo mi je bilo sudjelovati u projektu HAMAG-BICRO-a, mreži mentora. Zajedno s mentoricama sam odradila veliku pripremu za uspješniji nastavak poslovanja. Iskreno se nadam da ćemo ostati u kontaktu za nastavak suradnje u nekom drugom polju. Ukoliko bi se pojavio uskoro sličan projekt, zasigurno bih se ponovno prijavila.”

dr. sc. Zrinka Rudež, Urbanizam Dubrovnik

Tvrtka Urbanizam Dubrovnik d.o.o. trebala je pomoć oko pitanja transformacije tvrtke u upravljačkom dijelu te proširenja poslovanja. Stoga se dr. sc. Zrinka Rudež, dipl. ing. arh. putem Mreže BOND uključila u mrežu mentora i dobila potrebne savjete. „Mentor je pokazao potpunu skoncentriranost na rješavanje zadatka, veliku fleksibilnost te širinu i inovativnost, kao i empatiju za sva pitanja. Gotovo smo stekli prijateljski odnos te ovo naglašavamo kao veliku vrlinu. Zaključke donesene tijekom mentoriranja primjenjujemo u svom svakodnevnom radu i potvrđujemo kako je utjecalo na poboljšanje naše gposlovanja.“, izjavila je dr. sc. Zrinka Rudež nakon sudjelovanja u aktivnostima mreže mentora.

Mrežu mentora sačinjavaju mentori okupljeni oko više područja poslovne stručnosti i sektora gospodarske djelatnosti koji su na raspolaganju poduzetnicima u fazi pokretanja poslovanja, kao i poduzetnicima u fazi rasta i razvoja.

Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,6 milijuna eura.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost HAMAG-BICRO-a.

sponzorirani članak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA