29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMladi liječnik dr. Fran Blažević se oprostio od Lastova: ne dopustite da...

Mladi liječnik dr. Fran Blažević se oprostio od Lastova: ne dopustite da vam partije tjeraju “nelastovce” s otoka, Lastovo zaslužuje život

Dr. Fran Blažević, mladi liječnik koji je otišao s Lastova zbog daljnjeg usavršavanja i specijalizacije, oprostio se od tog pučinskog otoka i njegovih stanovnika dirljivom, ali i zabrinjavajućom porukom. Preko društvenih mreža je napisao:

Dragi Lastovci i svi mi koji volimo Lastovu, moj rad u ambulanti u Lastovu priveo se kraju i svoj stručni medicinski rad i razvitak nastavljam u Slavonskom Brodu u vidu specijalizacije kliničke radiologije, a čemu se jako veselim kao i što me veselio svaki provedeni dan na Lastovu, i Slavonija i Lastovo su naši prekrasni krajevi s još boljim ljudima.

Želim se zahvaliti ljudima koji su mi uljepšavali vrijeme na Lastovu, a posebice Lastovcima koji su mi olakšavali stresne trenutke hitnog transporta, iako su hitna DNŽ, a i pojedine institucije katastrofalno organizirane i to ne samo po pitanju hitnog transporta s Lastova, ali uz vatrogasce, policiju, lučku kapetaniju, park prirode, kolege liječnike, ali i ostale vrijedne ljude i hitni pacijenti na Lastovu su bili i bit će stručno, profesionalno i s poštovanjem zbrinuti.

Iako među pojedincima na Lastovu vlada mišljenje da dolaskom na otok svi odmah i napuštaju mislim da je to pogrešan pristup, naprotiv, mnogi liječnici, zadržali se i kraće vrijeme, ostavili su dobre promjene u kontekstu zdravstvene skrbi na Lastovu, dr. Tin je uredio stan iznad ambulante koji je godinama bio nedostojan življenja ikoga, a pogotovo ne liječnika koji je stalno “potreban”, ali i liječnik koji je sad “uteka” s Lastova izborio je (iako mu to nije opis posla) bez pomoći pojedinih domaćih koje je zamolio, a čak i uz prijetnje mu, novije vozilo hitne jer prijašnje nije bilo dostojno prijevoza hitnog pacijenta, ali se i izborio da se poboljšaju financijski uvjeti za buduće liječnike i sestre, među ostalim za vozilo sam direktno uživo pitao župana, naravno ništa, političari će ostati političari i njih će se birati, a liječnici koji “utiču” i ostali pošten narod koji vrijedno radi i živi će prozivati facebook komentatori, tzv. novinari i ostali otrovi.., svakome na dušu.

Ne obazirem se na ljude koji kradu vrijeme Bogu i šire zlo. Stvoren sam da učim,gradim, radim, liječim, volim, pomažem i zahvalan sam što je to tako, a na kraju krajeva što sam i na Lastovu upoznao mnogo takvih ljudi. Nosim prekrasne uspomene i iskustva u Slavonski Brod, ali znam i kako će doći vrijeme da Lastovo procvate u punome sjaju. Iako neću više svakodnevno viđati meni drage Lastovce i Lastovo, uvijek i u bilo koje doba dana i noći mi se možete obratiti za liječnički savjet i pomoć.

Sada je došla nova, odlična liječnica na Lastovo, mislim da zaslužuje dobrodošlicu, slobodno je pozovite i na kavu i budite potpora jer ona je tu za vas.

Nejasan mi je samo ostao apsurd da često “nelastovci” rade dobro za otok, dok ga pojedini domaći uništavaju sistemski i ako ovako nastave strah me pomišljat što će biti za 20-ak godina.

Mnogi su “nelastovci” dolazili i dolazit će, ne samo liječnici, tu su i profesori i ne dopuštajte kao Lastovci da vam ih partije tjeraju s otoka, Lastovo zaslužuje život, mladost, djecu i ona trebaju biti školovana i sretna, a najbitnije oni su naša budućnost, dok će uskogrudne partije nestati.

Na sreću Bog stvara i ljude koji, iako je često teško, vrijedno i pošteno rade, žive, pomažu drugima, rađaju i odgajaju djecu i čine zemlju lijepim mjestom.

Ako ne na Pokladu, vidimo se na ljeto opet na Lastovu, ostanite zdravi i pomažite si jer “malo nas je, al nas ima” ️- napisao je to mladi liječnik čiji je odlazak s otoka izazvao veliku pozornost u javnosti i razne komentare na društvenim mrežama, među kojima je puno pohvala i zahvala za njegov rad i boravak na otoku.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA