MLADENAČKA I ISKRENA POEZIJA Lara Čustović predstavila zbirku “Posebno drugačija”

U sklopu ciklusa predstavljanja mladih i nadarenih Dubrovčana u organizaciji Dubrovačke baštine d.o.o. sinoć je u do posljednjeg mjesta ispunjenim Lazaretima mlada pjesnikinja Lara Čustović predstavila svoju prvu pjesničku zbirku „Posebno drugačija“. Lara Čustović maturantica je Turističke i ugostiteljske škole i od djetinjstva pokazuje ljubav prema jeziku i književnosti te glumi, piše i uspješno sudjeluje u različitim književnim i jezičnim natjecanjima. Također je članica Književnog kluba u Lazaretima.

Uz autoricu, knjigu su predstavile urednica i lektorica zbirke, psihologinja, književnica i osnivačica Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa “Slagalica” Renata Zlatković i autoričina profesorica hrvatskog jezika i književnosti Marija Prkoča, a moderatorica predstavljanja bila je Ivana Marinović. Predstavljanje su glazbenim nastupom uveličale nagrađivane mlade glazbenice Marta, Đive i Paula Čatić.

Moderatorica je naglasila kako se radi o mladenačkoj, iskrenoj, toploj poeziji koja se odlikuje izrazitom slikovitošću i komunikativnošću i s lakoćom pronalazi put do srca čitatelja. Njezine riječi potvrdio je pljesak i odobravanje kojima je popraćena nadahnuta i emotivna interpretacija stihova glumca Kazališta Marina Držića Edija Jerteca i autorice same.

Urednica zbirke Renata Zlatković i profesorica Marija Prkoča opisale su svoj rad s autoricom istaknuvši kako se radi o usredotočenoj, čvrstoj mladoj osobi usmjerenoj prema cilju koja je talentom, radom i upornošću uspjela ostvariti svoju veliku želju – objaviti vlastitu knjigu prije 18. rođendana, što potvrđuje kako je Lara upravo kao što to govori naslov njezine knjige „Posebno drugačija“.

FOTO: Maro Mitrović

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.