31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMetković: pred brojnom okupljenom mladosti održana promocija policijskog zvanja

Metković: pred brojnom okupljenom mladosti održana promocija policijskog zvanja

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nastavlja s održavanjem dana otvorenih vrata i nakon Ploča danas je u Metkoviću organizirana promocija policijskog zanimanja koja je okupila brojne zainteresirane srednjoškolce i osnovnoškolce s područja Metkovića i Opuzena.

Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima iz naše Županije humanost i dinamičnost policijskog poziva te ih animirati za upis na Policijsku akademiju ”Prvi hrvatski redarstvenik”.

Na postavljenim info punktovima, mladi su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici – opremu interventne jedinice policije, opremu prometne policije, protueksplozijsku opremu i opremu kriminalističke tehnike.

Policijski demo tim interventne policije prikazao je okupljenima vježbe primjenu policijskih ovlasti, taktičkog kretanja kroz zatvoreni prostor, tehnike borilačkih vještina, obranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, postupanje kod težih narušavanja javnog reda i mira.

Rad policije predstavila je i četveronožna inspektorica Issa, koja je zajedno sa svojim vodičem Marjanom Juretićem pokazala kako otkriva drogu skrivenu u putnim torbama.
Osim brojnih policijskih službenika danas su nam se na danima otvorenih vrata pridružili i kolege motociklisti te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu – ispostava Metković, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Metković, članovi MK Veterani Croatie i MK Gusari i Stanice za tehnički pregled vozila Metković kao i predstavnici autoškola koji su zajednički promovirali sigurnu vožnju motociklom.

Ovo je ujedno bila prilika da se brojnim stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola s područja Metkovića zahvalimo na dugogodišnjoj suradnji. U znak zahvale zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo uručio je prigodne zahvalnice Danijeli Zrilić, Nikolini Vugdeliji, Moniki Butigan, Matildi Kujundžić, Marijani Šutalo, Ani Vidović i Neveni Buljubašić.

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”.

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa pa su tako na policijskoj akademiji trenutno državni prvaci i osvajači medalja na domaćim i međunarodnim sportskim natjecanjima.

Sve koji završe školovanje čeka siguran posao. Osim mogućnosti napredovanja u službi, policajci i policajke imaju i mogućnost nastavka međunarodne karijere u nekima od institucija s kojima hrvatska policija surađuje, kao što su Frontex i Europol tako da se mogu profesionalno razvijati i u tom smjeru. Isto tako, Ministarstvo unutarnjih poslova omogućuje policijskim službenicima i nastavak školovanja na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti, a svi oni koje završe prekvalifikaciju ili srednju policijsku školu s prosjekom 5.0 imaju izravan upis na veleučilište. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA