32.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaDupromoMediteranski sajam i njegovi zeleni poduzetnici malim koracima mijenaju naše društvo na...

Mediteranski sajam i njegovi zeleni poduzetnici malim koracima mijenaju naše društvo na bolje

22. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se u Dubrovniku od 12. do 16. ožujka.

Zeleno poduzetništvo u fokusu je svjetske i domaće javnosti. Više nego ikad prije potrebno je zaštititi zdravlje ljudi, očuvati prirodu i okoliš jer ekološki problemi nam kucaju na vrata i predstavljaju vodeće probleme s kojima će se moderni pojedinac sve više susretati.

Davne 1988. Vedran Kraljević je započeo educirati javnost o temama zdrave hrane i zelenog poduzetništva, pa veseli činjenica da se svojevrsni pomak u našoj zemlji dogodio, a kao kruna mukotrpnog rada tu je Mediteranski sajam koji svake godine ima sve više mladih izlagača i OPG-ova i koji dokazuje već 22. godinu po redu da se zelenim poduzetništvom može uspješno poslovati. Sajam ima za cilj kroz brojne aktivnosti promovirati rast ekološke poljoprivrede i proizvodnje hrane kao i plasman ekoloških proizvoda. Sve te aktivnosti pozitivno utječu na razvitak eko-turizma i zaštitu okoliša u cilju održivog razvitka Dubrovačko – neretvanske županije i cijele lijepe naše.

22. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva i ove godine pripremio je bogat program. Najbolji OPG-ovi iz cijele Hrvatske predstavit će svoje proizvode svim gurmanima I ljubiteljima zdravog življenja. Promocija mediteranske kuhinje jedan je od glavnih ciljeva Gastro showa “Mediteranska kuhinja” pa ćemo tako i ove godine degustirati ukusne zalogaje poznatih chefova iz Hrvatske, Italije, Turske i Makedonije. Očekuje vas nikad bogatiji kulturno-zabavni program; nastup svjetski poznatog gitarista Vlatka Stefanovskog, nastup dalmatinskih klapa i kudova.

Kao i svake godine očukuju Vas brojne radionice i edukativna predavanja o aktualnim temama, a prvenstveno mislimo na predavanje o ugradnji solarnih elektrana i proizvodnji vlastite energije koje pobuđuje veliki interes zainteresiranih javnosti.

Mediteranski sajam postao je mjesto koje okuplja sve zaljubljenike u zdrav način života, mjesto koje mladim poljoprivrednicima i vlasnicima OPG-ova omogućuje bolji plasman njihovih proizvoda na tržište.

Valja naglasiti kako su stalni partneri sajma Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski sabor, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska poljoprivredna komora, što ujedno i potvrđuje nacionalnu prepoznatljivost i važnost Sajma. Svake godine na sajmu se dodjeljuju nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Zadovoljstvo posjetitelja, izlagača kao i priznanje koje su Mediteranski sajam i njegov voditelj Vedran Kraljević dobili za svoj dosadašnji rad; od Hrvatske poljoprivredne komore 2022., od Hrvatske gospodarske komore 2023., samo su vjetar u leđa za sve one aktivnosti koje će se provoditi u budućnosti, a koje imaju za cilj podići kvalitetu života ljudi, educirati stanovništvo i brinuti o očuvanju tradicijskih proizvoda Hrvatske i Dubrovnika.

Vidimo se u Dubrovniku, u Hotelu Rixos Premium Dubrovnik od 12. do 16. ožujka 2024.

Sve dodatne inforamacije kao i program sajma možete pronaći ovjde kao i na našoj web stranici www.mediteranski-sajam.com, društvenim mrežama Facebook I Instagram.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA