30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMedicinske sestra i tehničari najavljuju prosvjed ispred dubrovačke bolnice

Medicinske sestra i tehničari najavljuju prosvjed ispred dubrovačke bolnice

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske su na sastancima svojih tijela donijeli odluke o održavanju prosvjednih aktivnosti koje će započeti sljedećeg tjedna.

-Sindikati kontinuirano upozoravaju na nužnost poboljšanja radno-pravnog statusa medicinskih sestara i medicinskih tehničara i ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika, jer ne postoji cjeloviti i ravnopravni pristup unapređenju radno-pravnog statusa svih sudionika pružanja zdravstvene zaštite već se selektivnim i parcijalnim rješavanjem problema izaziva nezadovoljstvo naših članova i proizvode novi problemi u funkcioniranju zdravstvenog sustava.

Osnovni cilj ovih događaja je skrenuti pozornost na probleme s kojima se susreću zaposleni u djelatnosti zdravstva u obavljanju poslova svog zanimanja, njihovo zalaganje za dostojanstveno plaćen rad i radno-pravni status, stoji u priopćenju HSSMS-MT.

Prosvjed medicinskih sestara i tehničara održat će se diljem Hrvatske u srijedu 3. svibnja, a u Dubrovniku ispred Opće bolnice u 10 i 50.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA