26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiLufthansa će povezivati Dubrovnik s Frankfurtom i Munchenom do sredine listopada

Lufthansa će povezivati Dubrovnik s Frankfurtom i Munchenom do sredine listopada

Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, od listopada više ne prometuje na svoje dvije sezonalne linije: iz Munchena prema Puli i Zadru. Iako su linije inače prometovale u listopadu, kompanija je ove godine ranije prekinula promet na istima zbog utjecaja globalne pandemije odnosno smanjene potražnje – doznaje Croatian Aviation.

Kompanija će u listopadu imati 7 aktivnih linija prema hrvatskim zračnim lukama, dvije manje u odnosu na prethodni mjesec. Iako se broj linija nije značajno smanjio, došlo je do velike redukcije u broju tjednih letova prema hrvatskim odredištima.

Linija Frankfurt – Dubrovnik prometovati će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Lufthansa je na ovoj liniji u kolovozu prometovala 3, a u rujnu 2 puta tjedno.

Linija Munchen – Dubrovnik prometovati će četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, do 24. listopada.

Linija Frankfurt – Split prometovati će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Kompanija je na ovoj liniji prometovala 4 puta tjedno u kolovozu, te 3 u rujnu.

Linija Munchen – Split prometovati će četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, do 24. listopada.

Linija Frankfurt – Zadar prometovati će jednom tjedno, subotom, do 24. listopada. Radi se o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.

Linija Frankfurt – Pula prometovati će do 17. listopada, jednom tjedno subotom. I ovdje je riječ o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.

Linija Munchen – Zagreb prometovati će do 17. listopada 5 puta tjedno; utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Od 18. listopada na ovoj će liniji biti svega tri leta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Lufthansa će prekinuti promet prema jadranskim zračnim lukama ranije nego što je to bilo prethodnih godina, a doći će i do smanjenja broja tjednih letova na liniji Munchen – Zagreb.

Još uvijek nije poznato hoće li Croatia Airlines prometovati na liniji Dubrovnik – Frankfurt, Split – Frankfurt te Split – Munchen u zimskom redu letenja ove godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA