26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleLjubavna priča Lene Kramarić i Matka Saltarića: Kad voliš, spreman si na...

Ljubavna priča Lene Kramarić i Matka Saltarića: Kad voliš, spreman si na kompromis

Valentinovo je u njihovim životima samo još jedan običan dan. Neće ga obilježiti ničim posebnim, niti će tom jednom danu pridavati posebnu pozornost. Matko i Lena ne robuju konvencijama, pa se tako ni nakon dugih 20 godina zajedničkog života i troje djece nisu vjenčali. Lena će reći, nismo imali vremena jer se život događao, ali možda, jednom budemo.

Tijekom dvadeset godina zajedničkog života oboje su konstantno radili poslove, koji zahtijevaju predanost i vrijeme. Matko kao novinar s „kliznim“ radnim vremenom, koje se često prokliže i na cijeli dan. Lena nije odustala od slikarstva i svaki je slobodni trenutak provodila radeći. Njezina djela i brojne izložbe govore same za sebe. Dugo su bili podstanari i odgajali dvije prekrasne kćeri Luku i Erin, a odnedavno imaju i još jednu djevojčicu Ester. Obitelji se pridružio i jedan muški član, pas, kojeg su udomili sa Žarkovice. I kad sve ovo pročitate, jasno vam je da Matko i Lena nemaju vremena za romantične večere. A u čemu je tajna njihove dugovječnosti?

-Jedna riječ. Kompromis. Kad nekoga voliš spreman si na kompromise. U vezi treba biti spreman ponekad popustiti, ponekad preskočiti neke nebitne stvari. Mi smo zajednički život počeli vrlo mladi i kod Matka mi se svidjelo, i sad mi se sviđa, što mi je dao slobodu. Ništa mi nije nametao, niti branio. Nije se nikad petljao u moj posao.

A je li se petljao u kućne poslove?

-Svaka bi žena rekla nedovoljno, ali ja se stvarno ne mogu žaliti. Sve smo kućne poslove dijelili, a otkad je Matko lani promijenio posao, i od novinara postao kuhar, puno je lakše. Ima određeno radno vrijeme, a i kuhanje je preuzeo na sebe, kaže Lena.

Matko dodaje kako će njegov dar za Valentinovo biti večera za njegove tri žene.

Pa kome onda treba večera u restoranu, kad doma imate chefa?

Šalu na stranu. Zanimalo me je kako je Lena reagirala kad je Matko odlučio, nakon više od 15 godina uspješne novinarske karijere, dati otkaz i učiti nešto potpuno novo i drugačije?

-Podržala sam ga. Mislim da je svaka promjena pozitivna i ne razumijem zašto bi ljudi trebali robovati jednom zanimanju, jednom poslu. Drago mi je da je to napravio.

Imate li vi uopće vremena samo za vas dvoje?

-U određenim periodima nađemo više vremena za nas, ali mi smo svaki dan skupa, svaki dan živimo jedno uz drugo. Predugo se i predobro poznajemo da bi nas sitnice izbacile iz takta. Naravno i svađamo se i idemo jedno drugom ponekad na živce, ponekad smo svatko u svom filmu, ali sve je to dio veze, dio ljubavi, kaže Lena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA