25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaKultura u điru - subotnje jutro uz koncert ispred Dvora

Kultura u điru – subotnje jutro uz koncert ispred Dvora

Dubrovčani i njihovi gosti, kojih je malo, ali ipak ih ima, jutros su mogli uživati u prvom koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra, nakon korona-izolacije.

Privukao je ovaj koncert sve generacije, one koji su došli s namjerom i slučajne prolaznike, a spontano su dvije djevojčice počele i plesati uz glazbu. Izlozi i skalinipostali su gledalište, a publika je velikim aplauzom nagradila izvođače.

Gudački komorni ansambla DSO-a uz umjetničko vodstvo violinistice Mirabai Weismehl Rosenfeld izveo je djela J.S. Bacha, G.F. Händela i E. Elgara. A koncert su završili sa Sorkočevićem.

U isto vrijeme u Dvoru su Dubrovački muzeji organizirali radionicu za djecu nižih razreda osnovne škole na kojoj su učili o životu kneza, vlastele i pučana u Kneževu dvoru za vrijeme Dubrovačke Republike.

All-focus

Projekt je nadogradnja inicijative #umjetnicigradu i brojnih aktivnosti ustanova u proteklom razdoblju. Osim što su gradske ustanove u kulturi u vrijeme zabrane javnih okupljanja putem dostupnih on-line kanala svojim konzumentima nudili različite kvalitetne i atraktivne sadržaje, one su se i pripremale za skore neposredne susrete s dubrovačkom publikom, a dio stvaralaštva predstavit će i kroz ovaj projekt namijenjen našim sugrađanima. 

Tijekom idućih mjesec dana, na brojnim lokacijama na otvorenom izvodit će se koncertni, dramski, folklorni i drugi programi. Naziv projekta potiče upravo od odabira lokacija izvođenja programa, a iste uključuju neke poznate, ali i nove prostore na gradskom području, poput prostora ispred “Kiss-a” u Mokošici, Parka Luja Šoletića u Gružu, parka na Gorici sv. Vlaha, platoa ispred crkve svetoga Jakova, Šetališta kralja Zvonimira, ljetnikovca Skočibuhe i drugih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA