30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 1 srpnja, 2025
HomeKolumneKuhamo i pečemo s AnomKUHAMO I PEČEMO S ANOM: Jabuke u lisnatom tijestu

KUHAMO I PEČEMO S ANOM: Jabuke u lisnatom tijestu

Piše: Ana Antunović

Većinu recepata, koje objavljujem, kreiram sama, ali ponekad iskušam i neki recept koji je popularan na društvenim mrežama. Tako je bilo i s jabukama u lisnatom, a kada sam ih napravila, toliko su me oduševile da recept dijelim dalje.

Vrlo je jednostavno i brzo, a sve što vam treba su 3 jabuke, 1 paket lisnatog tijesta, 1 jaje za premazivanje (samo žumanjak), cimet i smeđi ili bijeli šećer.

Jabuke ogulite pa ih narežete na kolutiće debljine otprilike pola centimetra. S okruglim cutterom za rezanje tijesta ili nožem izvadite sredinu, pa ih s obje strane uvaljate u miks šećera i cimeta. Lisnato tijesto razvaljate (ili možete koristiti ono već razvaljano) i izrežete na trakice širine dva centimetra.

Jednu trakicu omotate oko svake jabuke, složite na pleh na kojem je papir za pečenje i premažete žumancem. Peče se na 180 stupnjeva 20 minuta.

Ja sam ih servirala s kremom od vanilije koju sam dobila tako što sam jedan skuhani i prohlađeni puding od vanilije izmiksala sa 100 ml slatkog vrhnja. Na vrh svega sam dodala malo mljevenih lješnjaka, a vjerujem da bi se i šećer u prahu svidio mnogim sladokuscima.

Nadam se da ćete isprobati ovaj viralni recept, a u pripremi može pomoći i video recept na mom profilu Kuhana i Pečena. Uživajte u jesenskim okusima!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA