KUHAMO I PEČEMO S ANOM: Jabuke u lisnatom tijestu

Piše: Ana Antunović

Većinu recepata, koje objavljujem, kreiram sama, ali ponekad iskušam i neki recept koji je popularan na društvenim mrežama. Tako je bilo i s jabukama u lisnatom, a kada sam ih napravila, toliko su me oduševile da recept dijelim dalje.

Vrlo je jednostavno i brzo, a sve što vam treba su 3 jabuke, 1 paket lisnatog tijesta, 1 jaje za premazivanje (samo žumanjak), cimet i smeđi ili bijeli šećer.

Jabuke ogulite pa ih narežete na kolutiće debljine otprilike pola centimetra. S okruglim cutterom za rezanje tijesta ili nožem izvadite sredinu, pa ih s obje strane uvaljate u miks šećera i cimeta. Lisnato tijesto razvaljate (ili možete koristiti ono već razvaljano) i izrežete na trakice širine dva centimetra.

Jednu trakicu omotate oko svake jabuke, složite na pleh na kojem je papir za pečenje i premažete žumancem. Peče se na 180 stupnjeva 20 minuta.

Ja sam ih servirala s kremom od vanilije koju sam dobila tako što sam jedan skuhani i prohlađeni puding od vanilije izmiksala sa 100 ml slatkog vrhnja. Na vrh svega sam dodala malo mljevenih lješnjaka, a vjerujem da bi se i šećer u prahu svidio mnogim sladokuscima.

Nadam se da ćete isprobati ovaj viralni recept, a u pripremi može pomoći i video recept na mom profilu Kuhana i Pečena. Uživajte u jesenskim okusima!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.