30.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKrštenje male Marie, šestog djeteta u obitelji Lale

Krštenje male Marie, šestog djeteta u obitelji Lale

Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka na euharistijskom slavlju u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku biskup Roko Glasnović krstio je šesto dijete u obitelji Lale, koja pripada Katedralnoj župi. Mala Maria krštena je u nazočnosti svojih roditelje, braće i sestre, kume te uz radost cijele župne zajednice.

Tumačeći nedjeljno evanđelje (Iv 12,20-33) biskup je primijetio kako do Isusa nekako uvijek dolazimo preko drugih poput Grka iz evanđelja koji su do Isusa došli posredovanjem apostola Filipa i Andrije.

Biskup je također govorio o tome koliko se svega roditelji odriču, na neki način ‘gube’ svoj život, da bi svojoj djeci dali život te usporedio ta odricanja s evanđeoskom slikom pšeničnog zrna koje mora umrijeti da bi dalo život. „Od Isusa koji gubi život učimo se biti nesebični“, poručio je biskup Glasnović i dodao kako je važno umirati svojoj sebičnosti i grijehu kako bismo postigli život vječni. To su činili i mnogi sveci, mnogi mudri i dobri ljudi.

„Neka nam ovi Grci i apostoli i sveci budu primjeri da tražimo Isusa, da prepoznamo da se naš život ispunjava kad ga gubimo, za Krista, za Gospodina, za druge i onda se događa i uskrsnuće i radost“, zaključio je biskup.

S biskupom je koncelebrirao katedralni župnik don Marin Lučić, a asistirao je đakon don Petar Markić. Čestitke roditeljima uz dobre želje cijeloj obitelji Lale posebice njihovom novom članu poželjeli su i mnogi okupljeni vjernici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA