25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKristić: odgovornost za propuste, na Žarkovici ne može se prevaliti na one...

Kristić: odgovornost za propuste, na Žarkovici ne može se prevaliti na one koji rukovode azilom

Gradski vijećnik Maro Kristić osvrnuo se na aktualna događanja na Žarkovici. Istiće kako su sestre Sambrailo uložile puno ljubavi i entuzijazma u sklonište za životinje te se naglašava da se odgovornost za propuste, zbog dugogodišnjeg nemara nadležnih, ne može prevaliti na one koji rukovode azilom.

-Svima je poznato u kakvim uvjetima već godinama djeluje sklonište za životinje na Žarkovici i koliko entuzijazma i ljubavi su uložile sestre Sambrailo i brojni volonteri, koji u neljudskim uvjetima skrbe o napuštenim životinjama. Na žalost, uslijed spleta okolnosti za koji sve uključene strane snose po određeni dio odgovornosti, sklonište na Žarkovici se ponovno spominje u negativnom kontekstu i vraćamo se u neka prošla vremena za koja smo se nadali da se više nikada neće ponoviti, piše Kristić.

– Jučer i danas su na Žarkovici u tijeku inspekcijski izvidi i kriminalistička istraživanja te je potrebno dopustiti institucijama da u miru odrade svoj posao, no istovremeno osjećamo dužnost da apeliramo na iste da prema životinjama postupaju humano i u skladu sa zakonom. Naime, s obzirom da se najavljuje odvođenje pasa u druga prihvatilišta na području Republike Hrvatske, inzistiramo da nadležni podastru javnosti sve dokaze o tome kako će, ukoliko do toga dođe životinje biti zbrinute po zakonskim standardima uz najbolju moguću skrb. U protivnom zahtijevamo da se ulože najveći mogući napori da se sklonište na Žarkovici dodatno opremi i da se osiguraju svi higijenski, zdravstveni i ostali standardi za ostanak životinja u istom do izgradnje novog azila s obzirom da se odgovornost za propuste kojih očito ima, zbog dugogodišnjeg nemara nadležnih ne može prevaliti na one koji rukovode azilom, zaključuje Maro Kristić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA