28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKONAVLE Održana sjednica Vijeća - izabrani laureati, usvojena korekcija cijena vrtića

KONAVLE Održana sjednica Vijeća – izabrani laureati, usvojena korekcija cijena vrtića

U Cavtatu je u četvrtak održana prva radna sjednica Općinskog vijeća na kojoj su imenovani ovogodišnji laureati, predstavljeno je Izvješće o radu Zaklade ”Otac Ivan Fiorović”, prihvaćen je Prijedlog Plana upravljanja javnim površinama na predjelu povijesne jezgre Cavtata – Faza 1, kao i Prijedlog izmjene Programa demografskih mjera i socijalno zdravstvenih potreba u 2021.godini. Na sjednici su među ostalim prihvaćeni i Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Konavle za 2021., Godišnje financijsko izvješće za 2020.g. za Konavosko komunalno društvo d.o.o. i Čistoću i zelenilo Konavle d.o.o., Prijedlog Odluke o suosnivanju lokalne akcijske skupine u ribarstvu, Prijedlog Pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja učenika i studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja, uspješnih i darovitih učenika i studenata u kategoriji uspješnosti i deficitarnih zanimanja te učenika srednjih škola i studenata iz obitelji stradalnika Domovinskog rata s područja Općine Konavle.

Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle Nagradu za životno djelo dobio je profesor emeritus Krešimir Veselić zbog iznimnog doprinosa iz područja kulture i očuvanja nematerijalne baštine Konavala. Profesor Veselić autor je nedavno objavljene knjige ”Blago konavoskijeh riječi”.

Nagradu Općine Konavle dobio je i HNK Slaven Gruda zbog iznimnog doprinosa iz područja športa i tjelesne kulture i u povodu 100. obljetnice osnutka kluba, potom Restoran Konavoski dvori – Esculap Teo d.o.o. Močići zbog iznimnog doprinosa iz područja prostornog uređenja i zaštite okoliša i realizacije projekta prvog hrvatskog zelenog restorana te doktorica pedijatrije Nada Marković zbog iznimnog doprinosa iz područja zdravstva i socijalne skrbi za svoj dugogodišnji predani rad na očuvanju zdravlja djece.

Vijećnici su na sinoćnjoj sjednici usvojili i korekciju cijena vrtića, a u prosjeku je za pojedine kategorije riječ o povećanju od oko 150 kuna, dok su uvedene brojne nove kategorije naših sugrađana kojima je vrtić potpuno besplatan.

Ekonomska cijena vrtića je 2200 kuna, a izmjenama i dopunama uvedene su olakšice za roditelje s prebivalištem na području Općine Konavle na način da će roditelji za prvo dijete plaćati 34 posto od tog iznosa odnosno 750 kuna, za drugo dijete 670 kuna, a treće dijete 560 kuna. Za četvrto i svako sljedeće dijete vrtiće je besplatan.
Djeca bez oba roditelja, Djeca HRVI i CI Domovinskog rata s utvrđenim stupnjem trajne invalidnosti 90 posto i više, djeca samohranih roditelja, djeca s poteškoćama u razvoju, već spomenuto četvrto i svako sljedeće dijete te djeca korisnika socijalnog minimuma i djeca korisnika stalne novčane pomoći ovom odlukom su također ostvarila pravo na besplatan vrtić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA