8.8 C
Dubrovnik
Petak, 3 prosinca, 2021
NaslovnicaIzbori 2021KOALICIJA ZA ŽUPANIJU: potpisan sporazum HDZ-HSS-HSLS-HSU-HRAST

KOALICIJA ZA ŽUPANIJU: potpisan sporazum HDZ-HSS-HSLS-HSU-HRAST

Danas je potpisan Međustranački sporazum o prijeizbornoj koaliciji predstojećih lokalnih izbora koji će se održati 16. svibnja 2021. a kojega su potpisali predstavnici Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice, Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke, Županijske organizacije Hrvatske socijalno-liberalne stranke, Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika i Pokret za uspješnu Hrvatsku – Hrast.

-Zahvaljujem svim potpisinicima sporazuma još jednom Velike koalicije, koju smo tako nazvali prije 12 godina kada smo prvi put krenuli u zajedničku pobjedu na tada lokalnim izborima, u prvom mandatu našega sadašnjeg župana Nikole Dobroslavića – rekao je uvodno predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić.

Koaliciju su uz HDZ još potpisali Zdenko Mateljak (HSS), Cvijeto Cvjetković (HSU), Krešimir Marković (Hrast) i Branko Jerković (HSLS).

-U ove izbore izlazimo prije svega s našim dosadašnjim radom, odnosno najbolja legitimacija ovoj Velikoj koaliciji jest rad u protekla tri mandata kojim radom sam uvjeren da smo opravdali očekivanja naših građana. Mislim da smo dosadašnjim radom poboljšali uvjete života i stanovanja na području Dubrovačko – neretvanske županije. Tri mandata župana Dobroslavića su obilježena uspjesima, brojnim projektima, i izostale su bilo kakve afere – rekao je Bačić.

Dodaje kako je Dubrovačko – neretvanska županija u top tri po indeksu razvijenosti u Hrvatskoj.

-Jedini zagovaramo i u tome uspjevamo očuvanje statusa DNŽ-e kao regionalne jedinice kao županije i Dubrovnika kao regionalno i županijsko središte. Nama nikada na pamet nije bilo reći da je DNŽ politički montirana županija što ste čuli od kandidata koji su najavili svoje kandidature za ove izbore – kazao je Bačić.

Kaže kako neki projekti možda ne idu brzinom kojom bi se htjelo, ali kako nikada ne odustaju od takvih projekata kao što je npr. autocesta do Dubrovnika. Drži kako je ova koalicija jamac za realizaciju potreba i projekata.

-Suradnja s partnerima s kojima smo do sada bili u koaliciji je bila besprijekorna što se moglo vidjeti na županijskoj skupštini, niti jedan put u ovih 12 godina nismo došli u krizu koja bi dovela u pitanje kvorum. Siguran sam da će to tako biti i ubuduće – rekao je aktualni župan i kandidat na predstojećim lokalnim izborima Nikola Dobroslavić.

Dobroslavić je još dodao kako je DNŽ najuspješnija županija po korištenju Europskih fondova. -Mi smo najbolji u gospodarskom korištenju pomorskog dobra sa svim koncesijama koje smo izdali s visokim cijenama i s načinom kako smo te koncesije izdavali – rekao je.

Svoj program Dobroslavić će kako kaže predstaviti u dogledno vrijeme, a prema njegovim riječima naglasak će biti na nastavku izgradnje autoceste do Dubrovnika.

-Zaustavljali su tu autocestu, pitali su nas prije nekoliko dana zašto se već otvarala autocesta, pa neka se i ti postave pitanje što su radili ti koji njih podržavaju sada. Bila je ugovorena autocesta kao i Pelješki most, zaustavili su i jedno i drugo. Brzu cestu prema zračnoj luci je bivši gradonačelnik također opstruirao, promijenio je projekt tako da se nije znalo ni kako je taj projekt na kraju završio. Sve smo to vratili na pravi kolosjek, napravit ćemo autocestu bez obzira što je najskuplja u Hrvatskoj – rekao je Dobroslavić koji je dodao kako će napraviti i brzu cestu do zračne luke i od Brijeste do Perne.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić