24.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaKnjiga Mare Marić među 18 najljepše oblikovanih u 2022. - uvrštena na...

Knjiga Mare Marić među 18 najljepše oblikovanih u 2022. – uvrštena na izložbu u Leipzigu

Knjiga Mare Marić „Otok na kojem cvjetaju limuni – Vrtovi nadvojvode Maksimilijana Habsburškog na otoku Lokrumu“ izabrana je među 18 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga u 2022. na natječaju Nacionalne i sveučilišna knjižnice u Zagrebu “Hrvatska lijepa knjiga”.

Knjiga „Otok na kojem cvjetaju limuni – Vrtovi nadvojvode Maksimilijana Habsburškog na otoku Lokrumu“ uvrštena je među osamnaest najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga u 2022. od ukupno sto i sedamdeset i pet izdanja koliko ih je ocjenjivalo stručno povjerenstvo na natječaju.

Knjiga tako ulazi direktno na prestižnu izložbu „Best Book Design from all over the World“ koja će se održati na sajmu knjiga u Leipzigu te na izložbu „Book Art International“ koji se organizira u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.

Priznanje je to za autoricu knjige Maru Marić, Borisa Jovića autora fotografija, Ninu Đukanović koja je radila na kartografskim prilozima, Katarinu Banović koja je zaslužna za prijelom knjige, te izdavače Sveučilište u Dubrovniku i Maticu hrvatsku Ogranak Dubrovnik!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA