32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKazna od 500 kuna za nepridržavanje mjera, za pravne osobe do 40...

Kazna od 500 kuna za nepridržavanje mjera, za pravne osobe do 40 tisuća kuna

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je danas kako će policija provoditi sigurnosnu mjeru zabrane ili ograničenja održavanja privatnih okupljanja u skladu s Ustavom i prema dojavama, a neće samoinicijativno tražiti izvore privatnih događanja. 

“Policija sigurno neće okolo tražiti izvore takvih zbivanja, ali svi oni koji žele dobro hrvatskim građanima, vjerujem da će prijaviti takva okupljanja jer nam je cilj spriječiti širenje virusne bolesti”, rekao je Beroš novinarima nakon sjednice vlade.

Policija neće postupati samoinicijativno, već će kao i do sada postupati u vezi dojava, sukladno Ustavu i zakonima, kao što je to u slučaju buke, nepredviđenih okolnosti, provale, vatre ili sličnoga, naglasio je. O tome će više reći službenici Ministarstva unutarnjih poslova, dodao je Beroš, prenosi Index.

“S obzirom na širenje bolesti ovim zakonskim prijedlogom propisuju se nove mjere. Propisuje se obveza pravilnog nošenja maske za lice ili medicinske maske, zabrana ili ograničavanje javnih događanja i privatnih okupljanja. Propisuje se novčana kazna za pravne osobe od 10 do 40 tisuća kuna. Za prekršaj odgovorne osobe u pravnoj osobi kao i fizičke osobe, obrtnika propisuje se novčana kazna od 5 do 10 tisuća kuna. Za prekršaj fizičke osobe kazna je 500 kuna u slučaju nepridržavanja mjera. Za vlasnika posjednika privatnog posjeda kazna je od pet do 10 tisuća kuna ako dopusti privatno okupljanje protivno odredbama zakona”, rekao je na sjednici Vlade ministar Vili Beroš.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA