23.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaKatarina Alamat Kusijanović dobitnica je umjetničkog rezidencijalnog programa IN/SU/LA u Italiji

Katarina Alamat Kusijanović dobitnica je umjetničkog rezidencijalnog programa IN/SU/LA u Italiji

Dubrovačka akademska umjetnica Katarina Alamat Kusijanović dobitnica je prestižnog rezidencijalnog programa IN/SU/LA. Projekt su pokrenuli umjetnici Yvonne Andreini i Alessio Castagna, talijanski umjetnici sa sjedištem u Berlinu. Program ima za cilj promicanje razmjene između europskih umjetnika unutar geopolitičkog europskog konteksta. Svake godine IN/SU/LA stvara nove prostore u kojima se sudionici bave pitanjima vezanim uz koncept granica, otok ideja te, od prošlog izdanja, i umjetničku reformulaciju teme krajolika u slici i crtežu.

Program se odvija na otoku Ventotene tijekom lipnja, 2024. godine, a odabrani su sljedeći umjetnici: Marco Reichert, Johanna Silbermann, Joachim Lenz, Anne Mundo, Oliver mark, Isa Melsheimer, Giuseppe de Mattia, Katarina Alamat Kusijanović, Nikolaus List, Michael Kunze.

Nakon rezidencijalnog programa, umjetnici će imati priliku pokazati svoje radove na organiziranoj grupnoj izložbi u galeriji Matèria u vibrantnom kvartu San Lorenza u Rimu u studenom te u galeriji Hoto u umjetničkom središtu Kreuzberg u Berlinu, u prosincu ove godine.

Suradnici na projektu su Nomad – Hrvatski ured za suvremenu umjetnost i kustosica Jelena Tamindžija Donnart.

Katarina Alamat Kusijanović (Dubrovnik, 1965.) Diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu 1989. na Odsjeku konzervacije i restauracije štafelajnog slikarstva, a potom i na Likovnoj akademiji u Splitu 2004. godine. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1992. godine. Od 1993. do 2019. godine radi kao konzervator-restaurator savjetnik u Hrvatskom restauratorskom zavodu, od 2008. do 2013. kao voditeljica Restauratorskog odjela Dubrovnik. Autorica je izložbene instalacije Skriveni trečento (pred Kneževim dvorom, Dubrovnik, 2018.) i izložbe Oltarna slika Jacopa Tintoretta iz korčulanske katedrale (Knežev dvor, Dubrovnik, 2008.). Od 2019. godine radi kao voditeljica odjela za dizajn interijera u Jadranskim luksuznim hotelima. Njezine recentne izložbe MENSURA u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik i MJERA u Galeriji Josip Račić, interpretiraju prošlost, sadašnjost i budućnost Grada kroz ideju mjere kao antiteze kaosu, već stoljećima proverbijalno uklesanu u kamen Dubrovnika. Izlagala je na petnaest samostalnih i na mnogim skupnim izložbama. Živi i radi u Dubrovniku

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA