15.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiKarićari Pulić i Ivelja: Grad je sam prekršio vlastitu Odluku o komunalnom...

Karićari Pulić i Ivelja: Grad je sam prekršio vlastitu Odluku o komunalnom redu

Dubrovački karićari, odnosno koncesionari Božo Pulić i Žarko Ivelja danas su na plus 46 stupnjeva Celzijevih u pretovarnoj zoni na Pločama održali konferenciju za novinare na kojoj su najavili kako će podići žalbu na kazne koje im je isporučio Grad Dubrovnik zbog zaustavljanja dostave. Ogorčeni su jer ih nitko nije, prije iznenadnog početka radova na hortikulturnom uređenju donedavno dijela pretovarne zone, obavijestio o radovima. Tvrde da je Grad Dubrovnik sam prekršio Odluku Gradskog vijeća i čekaju što će dalje biti, a u međuvremenu se roba, dnevno oko 25 tona hrane, posteljine, namještaja…iskrcava i vozi u zidine.

-Dobili smo kazne, koje je Mato najavio. Kazne su došle jer smo mi navodno prekršili Odluku o komunalnom redu, a člankom 157. 158. i 159. Odluke o komunalnom redu točno stoji opis pretovarne zone i čemu ona služi. Tu opisanu pretovarnu zonu oni su razvalili, srušili jednostavno, bez odluke Gradskog vijeća. A ta Odluka i sve upute u njoj donesene su na Gradskom vijeću. Kažu da mi kršimo tu Odluku, a mi smo njih neki dan zatekli gdje ruše, bez najave i nismo bili u mogućnosti raditi. Rekli su nam da se snađemo. To je isto kao da mi sad gradonačelnika izbacimo iz ureda i kažemo mu snađite se bez stolice i stola, kako znate. Tako je nama napravljeno u ovom slučaju. Mi ćemo se žaliti na kazne, napravit ćemo prigovor pa će sud odlučiti, kazao je Božo Pulić.

-Mi smo potpisali prvotni ugovor o koncesiji na temelju te pretovarne zone kakva je opisana u Odluci. Tamo je propisano da se zona od 19 sati navečer do ujutro u 5 sati treba zatvarat i zaključavat, međutim mi više nemamo ni vrata ni ništa. Tko onda ruši pravilnik ? Mi ili oni? Oni kršu svoje vlastite odluke, jednostrano, bez Gradskog vijeća. Hoće li nas dalje ugnjetavati? Ne znamo. Jučer su nam skinuli jedan veći suncobran. Stojimo 12 sati na temperaturi od plus 46, pa sad vi zamislite kako je tu radit cijeli dan.

Na pitanje kasne li dostave, Pulić odgovara.

-Dostave ne kasne zasad jer su nam dozvolili primanje dostava van zone, ispred Gimnazije i ispred autobusne stanice. Ali ako oni budu htjeli sutra da sve primamo unutar ovog malog prostora ili da tu složimo sva vozila, to će bit jako teško. Ne možete u litru, stavit dvije litre vode.

Dnevno kroz pretovarnu zonu na Pločama prođe oko pedeset paleta razne robe od hrane do posteljine. Samo Konzumu dostavlja se svako jutro 4 tone robe. Ukupno je to dnevno oko 20 do 25 tona robe.

Ni mrava nisam zgazio, a poslaše me u vojsku– rekao je Mak Dizdar. Alegorijski gledano to se odnosi i na nas. Što smo mi nekome napravili da nas ovako gaze. Tko su ti likovi koji nam to hoće napraviti? Nismo mi pijanci, mi smo fakultetski obrazovani, znamo kako treba raditi, ali nas nitko ništa ne pita, kazao je, među ostalim, Žarko Ivelja, koji je novinarima pokazao i termometar na kojemu je danas u 13 i 30 u pretovarnoj zoni na Pločama temperatura dosegnula 46 stupnjeva.

Koncesionare je podržao i gradski vijećnik Ivica Roko, koji pak nije sudjelovao u konferenciji za novinare jer on nije koncesionar i ne radi za njih, već za Velpro, ali ih je kao kolega došao podržati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA