33.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaKandidacijske liste za lokalne izbore moraju biti dostavljene povjerenstvu do ponoća 29....

Kandidacijske liste za lokalne izbore moraju biti dostavljene povjerenstvu do ponoća 29. travnja

Jučerašnjom odlukom Vlade RH odlučeno je kako će se lokalni izbori održati u nedjelju, 16. svibnja 2021., stoga Državno izborno povjerenstvo poziva birače koji imaju aktivno i pasivno biračko pravo na lokalnim izborima da na vrijeme provjere jesu li upisani u registar birača te da provjere točnost podataka u registru birača.

Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova predstavničkih tijela, prijedlozi kandidatura za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika, župana te njihovih zamjenika i prijedlozi kandidatura za izbor zamjenika općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno zamjenika općinskih načelnika iz reda pripadnika hrvatskoga naroda moraju prispjeti nadležnom izbornom povjerenstvu najkasnije u roku 14 dana od dana stupanja na snagu odluka o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 29. travnja do 24:00 sata.

Nadležno izborno povjerenstvo sastavit će i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama jedinice, u roku 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 1. svibnja 2021. do 24:00 sati, objaviti sve pravovaljano predložene kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova predstavničkog tijela jedinice, zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za izbor općinskog načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika, kao i zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za izbor zamjenika općinskog načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno zamjenika općinskog načelnika iz reda pripadnika hrvatskoga naroda.

Službena izborna promidžba počinje 1. svibnja u 24 sata i traje do 14. svibnja do ponoća.

Izborna šutnja traje od 00:00 sati 15.svibnja do zatvaranja birališta u 19 sati 16. svibnja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA