31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKamo će ukrajinski pomorci "Atlantske plovidbe" nakon isteka ugovora?

Kamo će ukrajinski pomorci “Atlantske plovidbe” nakon isteka ugovora?

Za hrvatskog brodara ”Atlantsku plovidbu” rade i pomorci iz Ukrajine. Ne zna se kamo će nakon prestanka ugovora, s obzirom na to da u njihovoj zemlji bjesni rat. O ukrajinskim pomorcima te problemima koje je rat donio poslovanju Atlantske plovidbe s glasnogovornicom kompanije Sanjom Puticom, razgovarala je HRT-ova novinarka Sanda Dičak.

Trenutačno na brodovima Atlantske plovidbe imamo oko 85 Ukrajinaca, uglavnom svi su u situaciji da se ne mogu vratiti u svoju domovinu i zatražili su produljenje ugovora, rekla je glasnogovornica kompanije Sanja Putica.

– Dvojica od njih su zatražila iskrcaj, jedan u Poljsku, a drugi u Portugal jer su tamo njihove obitelji izbjegle od rata u Ukrajini. Niti jedan od pomoraca još nije zatražio azil u Hrvatskoj, no to se očekuje, rekla je i dodala da će u tom slučaju dobiti sva prava kao i hrvatski pomorci.

“Atlantska plovidba” na svojih 12 brodova prevozi rasute terete i suočava se s problemima kao i sve kompanije. Imali su i rute vezane za Rusiju i Ukrajinu, a nakon “preslagivanja” pomorskog prometa rute će usmjeriti ka Australiji i Južnoj Americi, kazala je. 

Više saznajte ovdje.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA