25.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKAKVO BOGATSTVO Nadbiskup Uzinić krstio šesto dijete u obitelji Kordić

KAKVO BOGATSTVO Nadbiskup Uzinić krstio šesto dijete u obitelji Kordić

Šesto dijete u obitelji Marije i Joška Kordić,a malu Mariju, krstio je u nedjelju, 8. studenog u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću dubrovački biskup i imenovani riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Obitelj Kordić ima dva starija sina i tri kćeri.

Nedjeljni evanđeoski ulomak je donio parabolu o deset djevica, pet mudrih i pet ludih. Isusove parabole govore o kraljevstvu Božjem koje „već jest“, ali „još nije“, podsjetio je nadbiskup te je kroz tu misao nastavio govoriti o porukama misnih čitanja u propovijedi.

Božje kraljevstvo koje već jest, ali i još nije

Ono „jest već“ Božjeg kraljevstva ostvarilo se u Isusu i njegovoj prisutnosti i onome što on govori, a „još nije“ u onom konačnom ostvarenju koje će se dogoditi na kraju vremena. Mi ne znamo kad je to ali znamo da će se dogoditi, objasnio je nadbiskup Uzinić te dodao da se u ovom našem vremenu također može govoriti o Crkvi ali o našem biti u Crkvi, kao kraljevstvu Božjem koje ‘je već’, ali koje ‘još nije’ u potpunosti.

„Ovo današnje krštenje naše drage Marije, šestog djeteta u obitelji Kordić, njezin ulazak u Crkvu je ‘već’ kraljevstva Božjega. I to ‘već’ uključuje i našu brigu da joj to kraljevstvo Božje djelima i riječima približavamo, kako bi ona u onom ‘već’, sada i ovdje, sutra mogla živjeti, ali i pripremiti se za ono ‘još ne’ Božjeg kraljevstva kojemu se nadamo i kojeg smo se osobito spominjali prošle nedjelje u svetkovini Svih svetih“, kazao je nadbiskup Uzinić.

Tumačeći nadalje prispodobu nadbiskup je kazao kako se u prvotno u njoj može prepoznati izraelski narod koji je stoljećima iščekivao dolazak Mesije. I onda je u Isusu Mesija došao i dogodilo se da ga jedan broj njegovih članova nije prepoznao, da je, iako su strpljivo čekali, nestalo ulja u njihovim svjetiljkama. Jedan drugi dio, koji je kasnije postao Crkva, ga je prepoznao i ispovjedio kao Mesiju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA