29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaK. C. JADRAN/ Izložba fotografija Gorana Bisića: ''7x3''

K. C. JADRAN/ Izložba fotografija Gorana Bisića: ”7×3”

Peta samostalna izložba fotografija Gorana Bisića pod nazivom „7×3“ otvara se 2. prosinca u 19:15 sati u klubu Dubina / K. C. Jadran.

Tajna naziva izložbe „7×3“ potiče od sedam triptiha, odnosno sedam fotografskih priča, svjetlom protkanih Goranovih svjetova grada Dubrovnika, koji se stilski, tematski i sadržajno prožimaju u njemu svojstvenoj vizualnoj čaroliji.

Maske u izlogu žive svoj život isprepleten našom realnošću, skladna torza lutaka u Luži i poluotvorena željezna vrata vode prolaznicu iz magičnog Goranovog svijeta odraza u naš svakodnevni trivijalni svijet.
Sjenke prolaznika žive svoj vlastiti život bez doticaja s onima koji ih tvore u neobičnoj igri svjetla i obrisa na izlizanom kamenom dubrovačkom pločniku.
Silueta goluba se odražava u gradskim lokvama ili se uzdiže u visine i tvori, potpomognuta tisućljetnom gradskom arhitekturom, posebnu kompoziciju niskog ili srednjeg rakursa. Osamljeni prolaznik putuje unutar moćnog ravnog, kružnog ili dijagonalnog arhitektonskog okvira.
Odrazi u mirnoj vodi gradskih lokvi posebni su i izokrenuti kadrovi gdje slučajni prolaznik istodobno egzistira u stvarnom i paralelnom, refleksnom svijetu.
Žurba prolaznika kroz kišni dan ili miran boravak na Porporeli s pogledom prema pučini.
Akcent na mladi par osvijetljen blagim svjetlom u tamnoj noći, kao i ljudi i životinje koji nesvjesno isprepliću svoje putove, što Goran bilježi svojim okom i fotoaparatom.

Goran Bisić je rođen 1977. u Tuzli, a zadnjih dvadeset godina živi i stvara u Dubrovniku. Izlagao je na tridesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i šire, kao i u mnogim fotočasopisima. Dobitnik je brojnih nagada i priznanja za svoj rad. Njegova peta samostalna izložba predstavlja kontinuitet njegovog prepoznatljivog fotografskog izričaja i prava je poslastica svakom ljubitelju umjetničke fotografije.Tekst: Igor Brautović

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA