30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaJE LI OVO MOGUĆE? Kad sam odbio prodati svoj dio ljetnikovca u...

JE LI OVO MOGUĆE? Kad sam odbio prodati svoj dio ljetnikovca u Lapadu, nagovorili su studenticu iz Mostara da me optuži za očinstvo

Josip Prusina, suvlasnik ljetnikovca Sorkočević-Jordan u Dubrovniku, optužuje bivšeg predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu da mu je s pomagačima pokušao preoteti vlasništvo podmetanjem očinstva nad djevojčicom iz BiH, piše Nacional.

Đuru Sessu, bivšeg predsjednika Vrhovnog suda, i Šimuna Anđelinovića, bivšeg rektora Sveučilišta u Splitu, sudskog vještaka i šefa Katedre za forenziku splitskog Medicinskog fakulteta, 45-godišnji Dubrovčanin Josip Prusina označio je i optužio kao glavne kreatore zamršene i protuzakonite operacije podmetanja očinstva nad danas 13-godišnjakinjom porijeklom iz Bosne i Hercegovine. U pozadini svega navodno je bitka za ljetnikovac Sorkočević-Jordan na Lapadskoj obali 27 u Dubrovniku, u suvlasništvu Josipa Prusine, ali i odvjetnika Maroja Matane i njegovih partnera, piše Nacional.

Odvjetnik Matana i partneri Žarko Kljunak i Mario Knego željeli su investirati u dogradnju tog ladanjskog kompleksa. Kako Josip Prusina nije pristao na prodaju svog dijela ljetnikovca potencijalnim investitorima, pokušali su mu, kaže Prusina, podmetanjem očinstva nad tuđim djetetom, preko nje kao potencijalne nasljednice, manipulacijama preuzeti vlasništvo nad cijelim ladanjskim kompleksom. Prusina tvrdi da ima pouzdana saznanja i o tome tko je pravi otac 13-godišnjakinje. Kako je rekao u razgovoru za Nacional, to je Ljiljanko Palac, poduzetnik iz Gruda u Bosni i Hercegovini i rođak pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, poznat, inače, i kao financijer HDZ-a. Za tu tvrdnju o očinstvu Ljiljanka Palca podastro je i ovjerenu službenu izjavu jednog svjedoka koji mu je to potvrdio. Kopiju te izjave ustupio je i Nacionalu.

Ukratko, u razgovoru za Nacional Josip Prusina požalio se da u njegovu slučaju nije bilo u pitanju samo „podmetanje očinstva nad tuđim djetetom“, za što je osumnjičio bivšeg predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu i bivšeg splitskog rektora Šimuna Anđelinovića, forenzičara i sudskog vještaka koji je i sudjelovao u dokazivanju njegova očinstva. Bilo je tu, kako je rekao, i sumnjivog podvlačenja nepoznatih osoba pod njegov automobil Audi A5, što su zabilježile i kamere iz susjednog hotela. Snimke je spreman, kako je rekao, ustupiti Nacionalu.

Više pročitajte OVDJE.

FOTO:Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA