32.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaIZVJEŠĆE IZ POLICIJE: U proteklom tjednu zabilježeno 9 prometnih nezgoda

IZVJEŠĆE IZ POLICIJE: U proteklom tjednu zabilježeno 9 prometnih nezgoda

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže i 5 ih lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 5 prometnih nesreća

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 304 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 148 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 13 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,32 g/kg izmjerena je 40-godišnjaku koji je u subotu, 30. prosinca, u večernjim satima, zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa u Zatonu. Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Isključen je iz prometa i prekršajno je sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Ovo je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA