31.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiIzašla konačna lista upisa u vrtiće Dubrovnik - 60 neupisanih

Izašla konačna lista upisa u vrtiće Dubrovnik – 60 neupisanih

Dječji vrtići Dubrovnik objavili su Rješenje o upisu djece u pedagošku 2022./2023. godinu. Od 291 prijave upisano je 167 djece u jaslice i 64 u vrtićki program. 60-oro djece ostalo je neupisano iz različitih razloga. Prvenstveno zbog nedostatka mjesta, zatim zbog neispunjavanja uvjeta navršene 1. godine do 31. kolovoza te zbog nedostavljene potvrde o cijepljenju.

Trinaestoro djece jasličke dobi nije upisano jer za njih nema mjesta, kao i 10-oro djece vrtićke dobi, a koji zadovoljavaju uvjete.

Dvadeset djece za koje su roditelji podnijeli zahtjeve za upis ne zadovoljava uvjet, a to je da do 31. kolovoza napune godinu života. Svi će oni biti stavljeni na liste čekanja te ukoliko se tijekom godine oslobodi neko mjesto ili dođe do proširenja kapaciteta ostvaruju pravo upisa, za bebe to vrijedi nakon prvog rođendana.

11 djece nije upisano jer uz prijavu nije dostavljena zakonom obvezna potvrda o cijepljenju. Dio roditelja je odustao od upisa i nisu uvršteni na liste.

Iz Dječjeg vrtića Dubrovnik obavještavaju roditelje, koji dosad nisu dostavili potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu djeteta prije upisa u vrtić, kao i popratnu medicinsku dokumentaciju za djecu kojoj je potrebna posebna medicinska skrb, da to trebaju predati zdravstvenoj voditeljici do 31. kolovoza.

Ugovori za upisanu djecu potpisivat će se od 17. do 24. kolovoza iznimno do 1. rujna, a tom će prilikom roditelj dobiti nalog za plaćanje beskamatnog predujma u iznosu 200 kuna kao potvrdu upisa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA