33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleISTRAŽIVANJE: putujete li javnim prijevozom, biciklom ili pješice?

ISTRAŽIVANJE: putujete li javnim prijevozom, biciklom ili pješice?

Grad Dubrovnik partner je na novom projektu SumBooST2 (Sustainable Urban Mobility Boost Toolbox Upgrade). Tijekom 2021. projekt se implementira u gradovima Rijeci i Dubrovniku kroz istraživanja koliko ljudi između određenih zona grada putuje javnim prijevozom, biciklom i pješice.

Na području zona u kojima se ustanovi veliki broj putovanja navedenim održivim oblicima prijevoza predložiti će se dodatno poboljšanje javnog prijevoza ili biciklističkih ili pješačkih staza kako bi se povećao broj putovanja/kretanja u tim (održivim) oblicima prijevoza, a posljedično manje automobilima.

Cilj projekta je stvaranje novog metodološkog okvira, odnosno alata koji kombinira tradicionalno prometno inženjerstvo s novim mogućnostima znanosti o podacima, primjenjivim u analizi i planiranju prometnog sustava. Metodologija će dionicima uključenim u planiranje i pružanje usluga vezanih za urbanu mobilnosti omogućiti upotrebu novih izvora podataka, alata i metoda kako bi učinkovito koristili podatke iz stvarnog svijeta za planiranje održive urbane mobilnosti te temeljem njih stvorili nova rješenja za identificirane probleme u prometnom sustavu.

Projekt Sustainable Urban Mobility Boost Smart Toolbox Upgrade sufinanciran je od strane EIT Urban Mobility-a, inicijative Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), koje je tijelo Europske Unije. Partneri na projektu su Sveučilište u Zagrebu Fakultet prometnih znanosti, Grad Dubrovnik, Grad Rijeka i Ericsson Nikola Tesla, a sredstva su dobivena temeljem javnog poziva koji je raspisao EIT Urban Mobility.

Ukupna vrijednost projekta SumBooST2 iznosi 193.400,00 eura, a sredstva za Grad Dubrovnik iznose ukupno 14.948,00 eura i u stopostotnom iznosu su financirana sredstvima Europske unije. Projekt je započeo 1. siječnja  i traje do 31. prosinca 2021.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA