23.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiInnovaMare - robotika u funkciji očuvanja mora

InnovaMare – robotika u funkciji očuvanja mora

U Studentskom domu u Dubrovniku danas je otvoren prvi Roadshow-u sklopu strateškog projekta InnovaMare koji se provodi u okviru Interreg programa Italija-Hrvatska.

Okupljene je u ime Dubrovačko-neretvanske županije pozdravio pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić.

U sklopu Roadshowa održat će se radionice i prezentacije znanstveno istraživačkog sektora za podvodnu robotiku namijenjene privatnom i javnom sektoru te prezentacija budućih trendova i predviđanja razvoja s naglaskom na umrežavanju kroz dijalog i prijenos znanja, zajednički razvoj novih projektnih koncepata i uspostavljanje partnerskih konzorcija za buduće pozive.

Projekt InnovaMare je dio Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska. Čini ga konzorcij od 14 partnera iz Hrvatske i Italije, a Hrvatska gospodarska komora je nositelj projekta.

Projekt InnovaMare ima za cilj razvoj i uspostavu inovacijskog ekosustava na području podvodne robotike i senzorike za potrebe kontrole i nadzora onečišćenja u Jadranskom moru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA