25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaIgor Legaz ide na lokalne izbore?

Igor Legaz ide na lokalne izbore?

Sudeći prema dopisu koji je stigao na mail redakcije, Igor Legaz ispituje mogućnosti izlaska na lokalne izbore sa svojom samostalnom listom. Legaz, naime, poziva mlade koji bi željeli sudjelovat u radu Gradskog vijeća preko nepolitičke liste građana da mu se jave na mail njegove Divlje lige, ali istodobno naglašava kako je dobio načelnu suglasnost jedne stranke da će im ustupiti pečat i potpis kako bi izbjegli prikupljanje glasova potpore. O kojoj je stranci riječ može se samo nagađati. Ime Igora Legaza se do nedavno pojavljivalo u kombinaciji s listom SDP-a za Gradsko vijeće, jer je, tadašnji kandidat za gradonačelnika i predsjednik te stranke navodno pregovarao s njime kao pojačanjem za lokalne izbore. No, čini se kako je odlaskom Jadrana Barača došlo do promjene u pregovorima.

Legaz je u svom dopisu objasnio i način na koji bi njegovi “sljedbenici” djelovali unutar Gradskog vijeća i na čemu bi temeljili svoj angažman. Legaz piše:

Pozivaju se djevojke i mladići, kao i svi oni koji se osjećaji mladima, a koji namjeravaju aktivno participirati u radu Gradskog vijeća, da u poruci koju će poslati na email: divlja.liga@gmail.com , osim svojih podataka i broja za formiranje viber grupe, napišu da li preko nepolitičke liste građana, žele ući u Gradsko vijeće ili žele samo biti dio takve liste, na predstojećim lokalnim izborima u Gradu Dubrovniku.

Oni koji žele “ući” u GV, bit će na prvim pozicijama liste i ravnomjerno će podijeliti izborene mandate u GV.

To znači da ako njih 6 želi postati vijećnik, a nepolitička lista poluči 2 mandata, tada će svatko biti 16 mjeseci u GV ili na primjer, ako njih 8 želi postati vijećnik, a nepolitička lista poluči 1 mandat, tada će svatko biti 6 mjeseci u GV.

Svatko, dok je u GV, imat će obavezu biti “mikrofon” građana i prenositi dogovorene stavove svih članova liste.

Osnovne programske smjernice nepolitičke liste građana fokusiraju se na donošenje odluka od kapitalnog značaja za Dubrovnik, odnosno odluka koje su građanima važne za kvalitetniji život, a naročito:

[1] zaštita i obnova kulturnih dobara, s posebnim naglaskom na kulu Ribarnice, Krstionicu i lužu na Ponti,

[2] uporna borba za javne prostore, osobito obalne,

[3] javna rekreacijska igrališta i zabavni centri,

[4] ekologija,  s posebnim osvrtima na probleme učestalih istjecanja kanalizacije u more i izbor lokacije za komunalno smetlište,

[5] prostorno i urbanističko planiranje,

[6] gradnja, očuvanje i održavanje pješačkih komunikacija.

Za sada, mogu najaviti, da smo dobili načelnu suglasnost jedne stranke, koja je voljna “regalat” nam svoj pečat i potpis, kako bismo izbjegli prikupljati 500 – 600 potpisa građana po trgovima i ulicama, jer ne želimo riskirati širenje zaraze coronavirusom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA