26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiIduće godine Dom umirovljenika u Gružu primit će prve korisnike

Iduće godine Dom umirovljenika u Gružu primit će prve korisnike

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima je obišao radove na domu za umirovljenike u bivšem hotelu Gruž. Dom bi trebao biti izgrađen iduće godine.

“Zadnji put je 1971. godine izgrađen dom umirovljenika, to je bilo ispod sadašnje zgrade Sveučilišta. Vjerujem da ćemo za godinu dana od danas svjedočiti domu u Gružu koji je u završnoj fazi, a nadam se kako će on krajem iduće godine primiti prve korisnike. Ovo je prva ovakva investicija ove gradske uprave, ali nije jedina. U završnoj smo fazi izgrade projekte dokumentacije glavnog projekta i izvedbenih projekata za novi dom za umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik koji će biti za više od 200 korisnika. Uskoro ćemo predati zahtjev za građevinsku dozvolu koju bi mogli dobiti do listopada. Taj projekt želimo financirati kroz EU fondove tako da kroz iduće četiri godine dobijemo dom i riješimo jedan od gorućih problema u Dubrovniku, a to je nedostatak kapaciteta u domovima – kazao je Franković.

Komentirao je i kritike kako je lokacija u Gružu neadekvatna za gradnju doma za umirovljenike.

“Razumijem da svatko ima  svoja promišljanja, ali činjenica je kako je dosta vremena prošlo od gradnje zadnjeg doma. Brojni su imali prilike, a nitko ih nije iskoristio i nije napravio ništa po pitanju umirovljenika. Vjerujem da njih pitate da bi se složili kako je ovo dobra lokacija, blizu je medicinska skrb, placa u Gružu, crkva i ostalo. Jednostavno sve je pod nogu i mislim da je to dobra lokacija. Možda netko razmišlja kako smo ovo mogli i komercijalno prodati pa onda u konačnici reaglizirati ovu investiciju negdje drugdje, ali treba se sjetiti kako je ovaj budući dom bio vlasništvo Republike Hrvatske  i to je namjenski poklonjeno da postane dom umirovljenika. To je bilo prije više od 15 godina kao preuzeta obveza koji smo počeli ispunjavati.”

Dom u Gružu će imati 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice, i to 16 jednokrevetnih i 13 dvokrevetnih soba te tri apartmana. Predviđene su i tri jednokrevetne sobe za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti, smještene u suterenu objekta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA