34.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleI Društvo psihologa Dubrovnik trči za mentalno zdravlje djece i mladih –...

I Društvo psihologa Dubrovnik trči za mentalno zdravlje djece i mladih – pridružite se!

Ovogodišnjoj se UNICEF-ovoj nacionalnoj, humanitarnoj utrci Mliječna staza koja se uz pomoć mobilne aplikacije i na događanjima uživo, odvija na tisućama staza u cijeloj državi u razdoblju od 9. do 18.9.2022., pridružuje i Društvo psihologa Dubrovnik (DPD), udruga koja na području naše županije okuplja psihologe i koja među svojim ciljevima rada uključuje i cilj same utrke – podrška mentalnom zdravlju djece i mladih. Prikupljenim sredstvima na utrci UNICEF će podržati provedbu programa podrške za mentalno zdravlje djece i mladih u školama PoMoZi Da, koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje. 

Zašto je važna tema mentalnog zdravlja djece i mladih? Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, polovica svih mentalnih poremećaja počinje prije 14. godine. Procjenjuje se kako u Hrvatskoj više od 44.000 adolescenata u dobi 10 do 19 godina ima problema s mentalnim zdravljem. Učitelji i nastavnici osobe su s kojima učenici, uz vršnjake, provode najviše vremena tijekom boravka u školi. Oni mogu biti prvi koji će primijetiti da učenici imaju probleme mentalnog zdravlja, no vrlo često, ne znaju što učiniti.

Društvo psihologa Dubrovnik u suradnji s udrugom Lukjernica iz Dubrovnika poziva sve već prijavljene sudionike utrke, ali i one koji se nisu službeno prijavili na stranicama https://www.mlijecnastaza.hr/ da im se pridruže u četvrtak, 15.9.2022. u 18 h ispred Valamar Dubrovnik President hotela kako bi zajednički otrčali, prohodali ili odvozili preporučenu rutu od 5 km (od hotela President šetnicom N. I M. Pucića do rotora kod pošte Lapad i natrag). Nakon utrke čeka nas osvježenje u prostorima samoga hotela, međusobno druženje i razgovor o temi mentalnoga zdravlja, kao i popratne aktivnosti.

Dodatno, na našem FB profilu svakodnevno možete pronaći kratke poruke o mentalnom zdravlju https://www.facebook.com/drustvopsihologadubrovnik.

Za dodatne informacije obratiti se možete na broj telefona 098 196 0035 ili na e-mail udruge DPD-a dpdubrovnik@gmail.com.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA