29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleHvala vam! Vi mijenjate svijet na bolje!

Hvala vam! Vi mijenjate svijet na bolje!

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a tim danom u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenog križa. Iako ove godine zbog epidemije koronavirusa neće biti tradicionalnih programa obilježavanja na otvorenom, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik na ovaj važan datum ipak želi izraziti duboku zahvalnost volonterima koji već oko dva mjeseca neumorno pružaju podršku svim ljudima u potrebi.

-Ovog 8. svibnja nalazimo se fizički udaljeni jedni od drugih, ali bliži smo nego ikad dok hodamo stazom humanosti. Proteklih dana svjedoci smo situacije s kojom se još nismo susreli, koja zahtjeva prilagodbu na nove načine volontiranja, zajedničkog rada i rada u zajednici. Iako naš izravan rad s ranjivim skupinama u potpunosti nije moguć, mi ćemo  i dalje  nastojati mijenjati živote ljudi, pružajući utjehu i pokazivajući solidarnost na daljinu.

Posebno zahvaljujemo darivateljima krvi, koji su se svih ovih dana odazivali na naše akcije darivanja krvi, osiguravajući na taj način funkcioniranje zdravstvenog sustava.

Od 17. ožujka do danas, Dubrovački Crveni križ podijelio je 1.728 paketa pomoći, od toga 1.042 paketa hrane, spenze i higijenskih potrepština te 686 paketa lijekova i pomagala.  Obišli smo 664 korisnika u 928 obilazaka. Na naše telefone bilo je upućeno 1.700 poziva, prešli smo 7.000 kilometara raznoseći pomoć. U aktivnosti je bilo uključeno direktno 25 volontera i 20 volontera koji su bili u pričuvi. Ostvareno je 1.600 volonterskih sati. Na telefon za psihosocijalnu pomoć bilo je upućeno 250 poziva.

Hvala još jednom svim našim volonterima! Vi stvarno mijenjate svijet na bolje!- poručuju iz GD Crvenog križa Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA