27.8 C
Dubrovnik
Subota, 24 srpnja, 2021
NaslovnicaCrna kronikaHrvatski pravnik s prebivalištem u Sloveniji "prisvojio" nekretnine i tvrtku teško bolesnog...

Hrvatski pravnik s prebivalištem u Sloveniji “prisvojio” nekretnine i tvrtku teško bolesnog Dubrovčanina, ali je najpoznatiji po tužbi Josipe Lisac

Osumnjičeni 45-godišnji B.Ž. koji je, prema jutrošnjem priopćenju PU dubrovačko-neretvanske “prisvojio” oko 2,6 milijuna kuna sad preminulog hrvatskog državljanina s prebivalištem u Dubrovniku, nije nepoznat policiji. Neslužbeno saznajemo kako je riječ o pravniku, hrvatskom državljaninu s prebivalištem u Sloveniji, koji se predstavlja kao poduzetnik, medijski i sportski djelatnik, a koji je izazvao ogromnu medijsku pažnju nedavno, nakon što se otkrilo da je upravo on podnio kaznenu prijavu protiv Josipe Lisac, a zbog “uvredljivog načina” izvođenja himne prilikom inauguracije novog hrvatskog predsjednika, Zorana Milanovića.

Teško je o ovom osumnjičenom 45-godišnjaku pronaći kroz medije lijepih riječi, uglavnom se spominje u crnim kronikama, te kao osoba s dosjeom u kojemu je preko 60 kaznenih djela, od prevara, krivotvorenja, čak i šverca ljudima. Spominje se i da je prije 25 godina služio zatvorsku kaznu u Dubrovniku gdje je obavljeno i prishijatrijsko vještačenje tijekom kojega je ustanovljeno da je riječ o osobi s ‘poremećajem osobnosti u vidu psihopatski strukturirane ličnosti’. Nazivan je i policijskim doušnikom i lažljivcem.

Najnovija prevara za koju se sumnjiči odnosi se na njegove postupke vezane uz hrvatskog državljanina koji je imao prebivalište u Dubrovniku a kojega je prevario tijekom njegove mučne borbe s teškom bolesti od koje je i preminuo. Kriminalističkim istraživanjem je, naime, ustanovljeno kako je prevarom bolesnog čovjeka naveo da mu stavi na raspolaganje svu svoju imovinu koju je potom prodavao i sebi ostavljao novac. To nije bilo dovoljno, pa je i njegovu tvrtku prebacio na sebe, a i preostalu imovinu prodao sam sebi!

Procijenjeno je da je pokojnika oštetio za preko 2,6 milijuna kuna.

Sad je red na Državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić