30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiHrvatska je sigurna turistička destinacija

Hrvatska je sigurna turistička destinacija

Na inicijativu Ravnateljstva policije, koji već godinama na razini Republike Hrvatske provodi akciju Sigurna turistička destinacija, danas je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održan sastanak na kojem su, osim predstavnika policije, sudjelovali i predstavnici svih žurnih i operativnih službi koje djeluju na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Cilj sastanka je međusobna razmjena iskustava vezanih za koordinaciju, suradnju i brzu razmjenu informacija između službu s krajnjim ciljem žurnog rješavanja problema na terenu, a sve kako bi turistička sezona u sigurnosnom i operativnom smislu prošla što bolje.

Naime, turisti pri odabiru svoje turističke destinacije, osim o prirodnim i kulturnim znamenitostima, posebno vode računa o sigurnosti destinacije koju posjećuju i upravo tom segmentu policija posvećuje posebnu pozornost.

Hrvatska jest sigurna zemlja, kako za svoje građane, tako i za brojne posjetitelje, ali upravo ovakvi sastanci su prilika da se definiraju i riješe mogući problemi kako bi i dalje osigurali status sigurne zemlje koji je iz godine u godinu sve važniji faktor kod odabira mjesta za odmor.

Ispred Ravnateljstva policije na sastanku su sudjelovali g. Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije, ujedno i predsjednik Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone i g. Dragan Tokić, načelnik Uprave za javni red i sigurnost, ujedno zamjenik predsjednika Stožera.

Osim njih, sastanku je nazočio načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević sa svojim najbližim suradnicima i  predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, SOA-e Dubrovnik, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, kao i predstavnici županijske i gradske vatrogasne zajednice, Hitne medicinske službe, Zavoda za javno zdravstvo, HGSS-a i Državnog inspektorata.

Iako je suradnja ocijenjena izvrsnom, zaključno je dogovoreno da se sastanak u istom sastavu upriliči i na kraju ove turističke sezone kako bi se definirali uočeni problemi i donijele smjernice za njihovo rješavanje, a sve kako bi se razina sigurnosti i operativnosti digla na još veću razinu tijekom sljedeće turističke sezone.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA