30.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitika"Hoće li se radovima kod Fine izmjestiti glavna vodovodna cijev?"

“Hoće li se radovima kod Fine izmjestiti glavna vodovodna cijev?”

Gradski vijećnik Maro Kristić poslao je priopćenje za medije u kojemu kaže kako su mu se obratili građani, a sve vezano uz radove koje izvodi Vodovod na potezu od Doma zdravlja do Fine odnosno pokraj zemljišta gdje bi trebala graditi tvrtka Laus centar. Iz Vodovoda su kazali kako na tome dijelu rade na zamjeni dotrajalih instalacija starih preko 60 godina, no Kristić i oni koji su mu se obratili ne msle tako.

Tijekom zadnje sjednice gradskog vijeća saznali smo kako je jedan od investitora koji planira graditi novu mamuticu na zemljištu preko puta Vila Palme bagerom uništio put koji prelazi preko njegovog zemljišta, a koji smo baš neposredno uoči tog saznanja na istoj sjednici gradskog vijeća proglasili javnim dobrom u općoj uporabi. Čak se i sjednica zaustavila radi toga, gradonačelnik i svi klubovi vijećnika su najoštrije osudili ovaj nasilnički čin investitora prema imovini na koju Grad navodno polaže svoja prava, jer svi vjerujemo kako su materijali koje nam pripremaju gradske službe izrađeni na najvišoj mogućoj profesionalnoj razini.

Gradonačelnik je, kako to i priliči bio najoštriji u osudi, čak ga neko vrijeme nije ni bilo na sjednici pa nas je naknadno izvijestio da je podizao različite kaznene i druge prijave  zbog oštećivanja gradske imovine.

Nešto slično kao kada se za prometovanje zatvorila Ulica Bana Josipa Jelačića pod izlikom da građevinski radovi na iskopu sada već izgrađenih objekata ugrožavaju sigurnost vozača i pješaka. I tada su također podignute kaznene prijave i digla se velika halabuka oko cijele te priče pa se na kraju ispostavilo da je investitor i pravni zastupnik investitora ujedno i pravni zastupnik Grada Dubrovnika po nekim pitanjima.

Iako su mnogi priču oko zatvaranja Ulice Bana Josipa Jelačića doživjeli kao čin pogodovanja investitoru, kod najnovije situacije sa zemljištem preko puta Vila Palme svi želimo vjerovati da se konačno dogodila ona kap koja je prelila čašu i da se gradska uprava odlučila čvrsto usprotiviti samovolji građevinskog lobija i stati na kraj percepciji kako su zapravo oni ti koji mogu što god žele u ovom Gradu.

No, građani se pitaju je li i ovdje posrijedi nešto drugo, a mi smo kao njihovi predstavnici dužni pitati?

Svjedoci smo izvođenja građevinskih radova na  prometnoj traci u podnožju predmetne parcele, zbog kojih se promet iz pravca Doma zdravlja prema Fini odvija otežano. Radove izvodi Vodovod koji je izvijestio javnost da su isti neophodni i da se radi na izmjeni dotrajalih instalacija starih preko 60 godina te da će se uz to rekonstruirati zasunsko okno, no kako građani tvrde u sklopu radova navodno će se izmjestiti i glavna vodovodna cijev kojom se Lapad i gravitirajući dijelovi Grada opskrbljuju pitkom vodom.

Malo tko zna da upravo preko, odnosno ispod predmetnog zemljišta na kojem se planira graditi mamutica prolazi ta cijev pa se građani opravdano pitaju je li to istina i tko financira te radove i s kojim razlogom se to radi ako nije riječ o uklanjanju prepreka za neometanu gradnju, pita se u priopćenju za medije gradski vijećnik Maro Kristić:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA