26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGradonačelnikova čestitka vatrogascima: Vaš posao je težak i odgovoran, uvijek ste spremni...

Gradonačelnikova čestitka vatrogascima: Vaš posao je težak i odgovoran, uvijek ste spremni staviti sebe ispred i u zaštitu drugih

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku uz današnji blagdan zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana, kada se obilježava i Međunarodni dan vatrogasaca.

“Poštovane Vatrogaskinje i Vatrogasci,

Na blagdan Vašeg zaštitnika svetog Florijana prvenstveno Vam želim čestitati Vaš dan! 

Čast mi je i zadovoljstvo što smo u proteklih sedam godine naše suradnje kroz dva potpisana kolektivna ugovora u suglasju s Vašim sindikalnim predstavnicima značajno poboljšali materijalna prava svim vatrogascima, kako Javne vatrogasne postrojbe tako i vatrogascima zaposlenim u DVD-ovima na području našeg Grada. Osim većih materijalnih prava osigurali smo dodatna  financijska sredstva za tehničku opremu. Tako smo, između ostalog, financirali izgradnju vatrogasnog broda Orlando, kupnju novih vozila za potrebe gašenje požara kao i ostale tehničke opreme.

Na današnji dan posebno se želim prisjetiti hrabrog dubrovačkog Vatrogasca Gorana Komlenca koji je  gaseći požar, koji je prijetio obiteljskim kućama na predjelu Ljupča, položio svoj život u obrani i zaštiti drugih.

Nek mu je vječna slava i Hvala. 

Također, sjetimo se i hrabrih dubrovačkih vatrogasaca Nina Mihočevića, Andra Savinovića i Tea Paskojevića koji su tijekom Domovinskog rata u akciji gašenja hotela Libertas, kako bi spasili živote naših sugrađana, dali svoje živote jer su unatoč snažnom granatiranju bez kalkulacije spašavali živote drugih, a položili svoj život.

Nek im je vječna slava i Hvala.

Vaš posao je težak i odgovoran, uvijek ste spremni staviti sebe ispred i u zaštitu drugih kako bi osigurali sigurnost svim našim sugrađanima. Hvala Vam na Vašoj požrtvovnosti i nek Vas čuva u obavljanju Vaših zadaća Vaš zaštitnik i svetac, sveti Florijan”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA