31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGradonačelnik: Odluka o "Dubrovačkoj stanogradnji" treba dobiti politički konsenzus

Gradonačelnik: Odluka o “Dubrovačkoj stanogradnji” treba dobiti politički konsenzus

Gradonačelnik Franković osvrnuo se pred sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća na nezadovoljstvo dijela političkih stranaka vezano uz prijedlog odluke davanja u najam stanova po modelu “Dubrovačke stanogradnje”. Gradonačelnik je putem svog Facebook profila poručio kako smatra da navedena odluka treba dobiti politički konsenzus u Gradskom vijeću jer je kao takva već prošla raspravu vijećnika i proces javnog savjetovanja. U objavi je istaknuo i kako do danas nije zaprimljen niti jedan amandman na samu Odluku, a kojim bi se predložile izmjene ili dopune odredbi u cilju poboljšanja same odluke.

“Posljednjih par dana dio političkih stranaka iskazuje nezadovoljstvo na prijedlog odluke vezano za ”Dubrovačku stanogradnju”. Ovim putem jasno želim istaknuti kako smatram da navedena odluka treba dobiti politički konsenzus u Gradskom vijeću”, kazao je gradonačelnik te istaknuo kako ne nacrt Odluke već bio na Gradskom vijeću te je kao takav prošao raspravu vijećnika.

“Uz navedeno provedeno je javno savjetovanje te su održana dva radna sastanka na koja su pozivani predstavnici klubova vijećnika. Svi prijedlozi koji su bili usmjereni ka poboljšanju odluke povjerenstvo je razmotrilo, prihvatilo te implementiralo u samu odluku”, naveo je.

“Prijedlog koji nije prihvaćen, budući nije u skladu s modelom koji se razrađuje ovom odlukom jest prijedlog da model ”Dubrovačke stanogradnje” ne bude model stjecanja nekretnine nakon 10 godina već bi se prema navedenom prijedlogu isti provodio isključivo kao trajni najam stanova”, stoji u objavi gradonačelnika.

“U svim raspravama koje su se vodile kao i na kasnije održanim sastancima sudjelovale su sve političke stranke osim jedne, a to je HNS. Grad Dubrovnik je zaprimio i dopis pravobraniteljica za osobe s invaliditetom koja u istom daje pojašnjenje i prijedlog poboljšanja odredbi odluke, a koje se odnose na osobe s invaliditetom. Grad je iste prihvatio te ih i implementirao u prijedlog Odluke, a o čemu je i obavijestio Pravobraniteljicu”.

“Do današnjeg dana nije zaprimljen niti jedan amandman na samu Odluku, a kojim bi se predložile izmjene ili dopune odredbi u cilju poboljšanja same odluke. Znamo da je vrijeme predizborne kampanje te kako se žele steći određeni politički bodovi, no smatram kako oni nikako ne bi smjeli biti temeljeni na ovoj iznimno važnoj temi za sve naše sugrađane. Također, smatram kako je ne sudjelovanje u radu prilikom izrade odluke, a kasnije kritiziranje same odluke licemjerno”, istaknuo je gradonačelnik.

“Cilj je da ova odluka bude pravična i najvažnije dijametralno suprotna posljednjem POS modelu kojeg smo vidjeli u Gradu, a putem kojeg je određeni broj naših sugrađana iskoristio priliku te stekao još jednu nekretninu, dok su brojni sugrađani koji nemaju riješeno stambeno pitanje ostali zakinuti. Kao predlagatelj navedene odluke, sutra na Gradskom vijeću i dalje ću inzistirati na konstruktivnoj raspravi samo s jednim ciljem, a to je što pravičnija odluka”, zaključio je gradonačelnik Franković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA