28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVIDEO/FOTO Gradonačelnik obišao uređenu cestu za Bosanku: Uvest će se direktna autobusna...

VIDEO/FOTO Gradonačelnik obišao uređenu cestu za Bosanku: Uvest će se direktna autobusna linija, idući tjedan sastanak o lijevom skretaču

Završeni su radovi na proširenju i uređenju ceste za Bosanku, koju je danas sa suradnicima obišao gradonačelnik Franković.

Gradonačelnik je zahvalio predsjedniku Mjesnog odbora Bosanka dr. Veliboru Puzoviću i gosparu Ivanoviću koji je donirao jedan dio svog zemljišta što je omogućio realizaciju ove investicije.

„Zahvaljujući njegovom angažmanu danas svjedočimo puno boljoj i kvalitetnijoj cesti prema Bosanci. Upravo je on u komunikaciji s gosparom Božidarom Ivanovićem iskomunicirao da gospar Ivanović donira jedan dio svog zemljišta kako bi se stanovnicima Bosanke omogućilo da što lakše i kvalitetnije mogu doći do svojih kuća. Danas imamo cestu koja je u većini, radi se o nekih 640 metara, dvotračna cesta. Ostalo nam je još stotinjak metara za riješiti. Rješavamo imovinsko-pravne odnose. Nadam se da ćemo to riješiti do listopada kako bi proširili i tih preostalih sto metara i dobili dvotračnu cestu u punini, a kako bi stanovnici Bosanke tijekom cijele godine imali normalnu komunikaciju s gradom“, kazao je gradonačelnik te naglasio kako će Bosanka dobiti i autobusnu liniju Bosanka – Grad.

„Tom linijom ovo će naselje u punini postati dio grada. Do sada su komunicirali preko druge općine. Stanovnicima Brgata se ništa neće promijeniti što će tiče kvalitete povezanosti s gradom. I o tome vodimo račun. Ukupna vrijednost investicije s PDV-om kada se sve skupa završi i okonča izračun će biti negdje oko 500 tisuća eura. Ona je završena, preostalo je još izraditi male betonske pasice, ali ništa bitno za prometnu komunikaciju“, kazao je gradonačelnik te dodao kako je projektom obuhvaćena i oborinsku odvodnju.

„ Napravljen je bunar koji vuče vodu koja u konačnici ne završava na državnoj cesti, a sve u skladu s dogovorom s Hrvatskim cestama. Idući tjedan ćemo održati bitan sastanak za naselje Bosanka s Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku, a po pitanju izgradnje lijevog skretača, koji je iznimno bitan kako bi i taj dio skretanja s magistrale učinili sigurnijim i na korist stanovnika Bosanke i onih koji posjećuju Bosanku i tvrđavu na Srđu“, kazao je.

Novinari su Frankovića upitali zašto se toliko čekalo na uređenje ove ceste.

To pitanje možda treba uputiti nekom drugom. Mogu reći da smo u mom mandatu izgradili više cesta značajnih za poboljšanje kvalitete života, od ceste Kliševo – Mrčevo, ceste od mosta dr. Franja Tuđmana koja je omogućila kvalitetniju komunikaciju stanovnicima Osojnika, Lapadske obale, do ceste na Bosanki koja se nakon više od 100 godina čekanja riješila. Za to su bili potrebni preduvjeti. Dr. Puzović je odigrao ključnu ulogu. Korak po korak rješavamo ključne infrastrukturne projekte. Ne može se odjednom, potrebno je osigurali i financijska sredstva. Prije dva dana smo završili i naselje Dubravica, do kojega se sad može doći puno boljom cestom, sada se dva automobila na toj cesti mogu mimoići dva automobila. Bez obzira na to što se tamo nalazi mali broj birača, i oni su naši sugrađani, i zaslužili su kvalitetno povezivanje s ostalim dijelom grada“, kazao je gradonačelnik.

“Postoji mjesto i vrijeme kad se nešto može dogoditi i izgraditi. Za ovo su bili potrebni preduvjeti, pogotovo imovinsko-pravni i zahvaljujući dr. Puzoviću, koji je odigrao ključnu ulogu, i gosparu Ivanoviću koji je u donacijskom ugovoru naveo kako to čini zbog stanovnika Bosanke, a zbog kojeg smo ovo sve skupa uspjeli i realizirati”, poručio je gradonačelnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA