34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGradonačelnik Franković čestitao Pesah

Gradonačelnik Franković čestitao Pesah

Povodom najvećeg židovskog blagdana Pesaha, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je prigodnu čestitku predsjednici Židovske općine u Dubrovniku Sabrini Horović i svim sugrađanima židovske vjeroispovijesti:

„Poštovana gospođo Horović,

povodom najvećeg židovskog blagdana Pesaha, Vama i svim pripadnicima Židovske općine u Dubrovniku u ime Grada Dubrovnika i u svoje osobno želim uputiti najiskrenije čestitke.


Blagdan Pesah simbolizira izlazak Židova iz egipatskog ropstva i radost zbog postignute slobode. Oslobođen, kako od izvanjskog tako i od unutarnjeg duhovnog ropstva, čovjek može primiti Božji zakon i donijeti odluku živjeti po njegovim načelima. Sloboda je temeljna vrijednost ljudskog života i upravo na ovaj svečani dan vjernici zahvaljuju Bogu na izbavljenju iz tame, hladnoće i straha, na buđenju novog života i novog početka.


Dok trenutno živimo u osjetljivim i nepoznatim uvjetima, slobodu cijenimo i priželjkujemo više nego ikad. Potrebna nam je vjera, nada, utjeha i svjetlo. Ljudska narav po prirodi je okrenuta sebi, na svoje individualno osobno dobro, na svoj interes. Sada je pravo vrijeme za podsjećanje za pokazati zajedništvo kako bismo prebrodili sve nedaće s kojima se suočavamo, pružili pomoć bližnjem u najtežim trenucima i gradili mir s ljudima i s Bogom. Neka Vam ovaj blagdan donese obilje mira, zdravlja i daljnjeg napretka.

Hag Pesah Sameah!

Gradonačelnik Mato Franković“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA