25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGRAĐEVINSKA DOZVOLA: što se sve mijenja u Vili Čingriji na Boninovu

GRAĐEVINSKA DOZVOLA: što se sve mijenja u Vili Čingriji na Boninovu

Dubrovačko neretvanska županija je, kao investitor, ishodovala građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Vile Čingrije, koja postaje građevine javne i društvene namjene (srednjoškolska ustanova).

Županija, zastupana po opunomoćeniku TRAMES d.o.o., zatražila je podneskom zaprimljenim dana 04.12.2020. godine izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju, a u obrazloženju se, između ostaloga, može precizno vidjeti što se sve mijenja i koje će sadržaje imati atraktivna nekretnina na Boninovu.

Prenamjena u Akademis Vila Čingrija

U konkretnom slučaju, stoji u građevinskoj dozvoli, priloženim glavnim projektom predviđena je prenamjena predmetne građevine u građevinu javne i društvene namjene, u Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju (podsektor Turizam i ugostiteljstvo) – Akademis Vila Čingrija, i to po etažama:

u suterenu – kuhinja/laboratorij za pripremu hrane, praktikuma za someliere i vinski podrum za potrebe praktikuma s pripadajućim
skladištima, sanitarnim čvorovima, te svim pratećim tehničkim prostorima;

u prizemlju – multimedijana dvorana za potrebe nastave i e-nastave, prostor za posluživanje hrane i pića/restoran i sanitarni čvor za invalide;

na katu – sobe s kupaonicama za smještaj gostujućih nastavnika;

u potkrovlju – sobe s izdvojenim sanitarijama za smještaj učenika u razmjeni i/ili praksi te servisni sadržaji.

Zadržava se postojeća oblikovnost građevine, bez mogućnosti izvedbe nadogradnji trajnoga ili privremenog karaktera, koje bi narušile vanjski izgled kuće te uspostave novih otvora, kao i okolnih vrtova.

U Suterenskoj etaži kuća se širi na istočni dio, ali se taj dio u potpunosti ukopava, te ne narušava vanjski izgled kuće. Slijedom navedenog, smještaj građevine na građevinskoj parceli se u potpunosti zadržava prema postojećem stanju, kao i glavno oblikovanje kuće s vanjske strane koje se također zadržava kao postojeće (kameni zidovi sa kosim krovom, prekrivenim kupom).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA