26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGrad povećava visinu zakupa javnih površina za 10 posto

Grad povećava visinu zakupa javnih površina za 10 posto

Grad Dubrovnik ide u povećanje visina zakupa javnih površina. I to za 10 posto. Novi, uvećani iznosi zakupa javnih površina trebali bi se primijenjivati od 1. siječnja 2024. godine.

Upravo je ovo jedna o točaka dnevnog reda, o kojoj će na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u ponedjeljak, 12. lipnja, raspravljati gradski vijećnici.

U obrazloženju ovako predložene odluke navodi se da je Gradsko vijeće na svojoj 25. sjednici održanoj 19. i 21. prosinca 2016. godine donijelo Pravilnik o visini zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika, a na sjednicama održanim 10. prosinca 2019. i 01. prosinca 2022. godine Izmjene i dopune istog Pravilnika.

“Članak 31. stavak 3. Odluke o zakupu javnih površina predviđa mogućnost da se “Visina zakupnine u razdoblju od 01. siječnja 2020. do 31. prosinca 2024. može povećati ili smanjivati za 10 posto godišnje. Povećanje ili smanjenje zakupnine Gradsko vijeće će utvrditi do 30. lipnja (studenog) tekuće godine za narednu godinu, a u iznimnom slučaju uz pisano obrazloženje Povjerenstva o nemogućnosti određivanja cijene u tom roku, a najkasnije do 30. studenog tekuće godine za narednu godinu”, te se predlaže povećanje svih iznos zakupnine za korištenje javnim površinama u navedenom Pravilniku za 10 posto”, stoji u obrazloženju.

Glede područja u kojem se javna površina nalazi i vremenskog roka korištenja zakupnina se utvrđuje u sljedećim iznosima:

Dodajmo i kako je radi određivanja visine zakupnine glede položaja na kojem se javna površina nalazi, utvrđeno sedam zona, odnosno područja, koja su svrstana prema pogodnosti za obavljanje poslovne djelatnosti.

Ako gradski vijećnici prihvate predložene izmjene i dopune, one će se primjenjivati od 1. siječnja 2024. godine.

Cjelovitu odluku možete pročitati ovdje.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA