6.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiGdje će se nalaziti i kako će izgledati spomen obilježje Pavu...

Gdje će se nalaziti i kako će izgledati spomen obilježje Pavu Urbanu

Gradski vijećnici će u srijedu glasati o spomen obilježju kojim će se obilježiti 30. godišnjica pogibije fotografa Pava Urbana. Ako prijedlog bude prihvaćen spomen obilježje će se izraditi na temelju kreativnog prijedloga umjetnika Slavena Tolja, dok je elaborat prijedloga natpisa izradio dipl. ing arh. Antun Poković. Riječi spomena na Pava Urbana bit će tako uklesane u postojeći kamen, na mjestu gdje je tragično i prerano, tog 6.12. 1991. prekinut život mladog Dubrovčanina.

Kako će izgledati spomen ploča?

Izrađenim elaboratom predviđa se uklesavanje spomen ploče povodom 30. godišnjice pogibije fotografa Pava Urbana. Prema uputama i zahtjevima Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u Dubrovniku, tekst spomen ploče postavlja se na postojeći kameni blok ispod Zvonika, prema gradskoj luci.

Kameni blok, na kojem će uklesati riječi spomena na Urbana, nalazi se na samom uglu, većom površinom okrenut prema gradskoj luci, a manjom prema Stradunu, s donjom točkom u visini 153 centimetra, a u razini pogleda prolaznika.

Predviđena dimenzija slova je, s obzirom na veličinu kamenog bloka, dva centimetra.

Svoje pozitivno mišljenje na elaborat prijedloga natpisa dali su Upravni odjela za urbanizam, planiranje i zaštitu okoliša i Upravni odjel za kulturu i baštinu. Zatražena je i prethodna suglasnost Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, koja će, kako se navodi u materijalima koji prate ovaj prijedlog odluke, dostaviti naknadno.

Financijska sredstva za postavljanje spomen obilježja osigurana su u proračunu Upravnog odjela za poslove gradonačelnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]