9.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
NaslovnicaVijestiFranković se ispričao prosvjetnim djelatnicima i podsjetio kako je HDZ-ove birače prof....

Franković se ispričao prosvjetnim djelatnicima i podsjetio kako je HDZ-ove birače prof. Miošić nazvao ološem

Još tijekom sjednice Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Mato Franković iznio tezu o djelatnicima u odgoju i obrazovanju kao onima kojima je, ukratko rečeno, lakše jer nisu oni ti koji pune proračun, već se iz njega financiraju, reagirali su “prozvani” djelatnici na društvenim mrežama. No, bura se ni nakon toga nije smirila, već je buknula na prvi dan škole kada je do sindikata hrvatskih učitelja stigao isječak s Gradskog vijeća. Uslijedila je njihova žestoka reakcija, a danas i isprika gradonačelnika Frankovića koji je istaknuo kako su to srđevci izvukli iz konteksta, te se prisjetio situacije kada je jedan gimnazijski profesor iz njihovih redova, pri tome predavač etike, nazvao HDZ-ove birače ološem.

Sindikat hrvatskih učitelja na facebooku.

Gradonačelnik Mato Franković danas je napisao na facebooku:

Poštujem jedan od temelja hrvatskog društva, a to je obrazovanje

Dio mog istupa sa sjednice Gradskog vijeća u kojem sam se ja referirao isključivo na ugledne članove političke stranke ‘Srđ je Grad’ isti su iskoristili te su vješto izmanipulirali navedeno pokušavajući moj nastup prikazati kao generalno mišljenje o učiteljima, profesorima, odgajateljima i ostalim djelatnicima ustanova u kulturi, što nikako nije istina. Moj istup na sjednici Gradskog vijeća uopće nije išao prema gore navedenim već je isključivo i jedino bio vezan uz političku stranku ‘Srđ je Grad’ odnosno odgovor na istup njihovog vijećnika Đura Capora, gimnazijskog profesora. Nevjerojatno je da su isječak mog istupa koji je bio na sjednici gradskog vijeća održanoj 30.08.2021 odlučili pustiti na sam dan početak škole te na taj način dodatno podići tenzije kod svih hrvatskih učitelja i prikazati me kao osobu koja ne poštuje po meni jedan od temelja hrvatskog društva a to je obrazovanje.Ovim putem želim istaknuti kako sam se na navedenoj sjednici u kontekstu odgovora na istup vijećnika Capora zapravo obratio pojedincima koji rade u školama i kulturnim ustanovama, a istovremeno provode svoje politike nerijetko vrijeđajući i omalovažavajući sve one koji glasaju drugačije od njih riječima poput ološ.

Duboko cijenim rad svih djelatnika u obrazovanju i osobno smatram da su potplaćeni i zauzimam se za veća kolektivna prava svih navedenih djelatnika. U posljednje 4 godine vodeći Grad Dubrovnik izgradili smo prvu novu osnovu školu nakon 32 godine dok smo u četverogodišnjem mandatu obnovili 3 škole. Nadalje izgradili smo dva nova vrtića i još dva obnovili, a u ovom novom mandatu krećemo za nekoliko dana u izgradnju nove škole u povijesnoj jezgri i završavamo dokumentaciju za izgradnju još jedne škole na području Mokošice i dva vrtića Komolac i Mokošica. Dubrovnik će u iduće 4 godine imati sve škole u jednosmjenskoj nastavi dok će sve predškolske ustanove raditi po pedagoškim standardima. U nadolazećim mjesecima započinjemo kolektivno pregovaranja se djelatnicima u našim predškolskim ustanovama gdje planiramo značajno povećavanje kolektivnih prava, a uz sve navedeno snažno se zalažem za povećavanje kolektivnih prava svim učiteljima I profesorima.Žalosti me činjenica što pojedincima nije strano uzeti isječak govora ne povezujući ga s cijelim kontekstom izrečenog i tako manipulirati i lagati. Još više žalosti činjenica što su ti pojedinci profesori u dubrovačkoj gimnaziji od kojih jedan od glavnih protagonist Igor Miošić profesor etike naziva sve birače HDZ-a ološem.

Ja se ovim putem još jedanput ispričavam svim učiteljima, profesorima, odgajateljima, ali i djelatnicima ustanova u kulturu koji su se osjetili prozvanim u mom odgovoru upućenom isključivo vijećniku Caporu tijekom sjednice Gradskog vijeća, napisao je Franković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić