31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleFOTOGRAFIJA KAO HOBI/ Katarina Dadić: obožavam more, kažu mi da će me...

FOTOGRAFIJA KAO HOBI/ Katarina Dadić: obožavam more, kažu mi da će me jednom samo odnijeti….

Katarinu Dadić, ili kako je mi od milja zovemo Kate iz Ribomaterijala iako joj se butiga koju drži u Ulici od Puča zove Plava Sabljarka, poznajemo kao veselu zaljubljenicu u Grad. I ako nešto, a ne nekoga, voli više od Grada, onda je to Lokrum. Ta 53- godišnjakinja koja već ima dva unuka, Mara i Vlaha koje obožava, svojom spontanošću i željom da svakome uputi osmijeh i razveseli ga, zasigurno je jedan od “dobrih duhova Grada” koje vazda rado susrećemo. Za društvo i zabavu bila je spremna popeti se i na pozornicu Konovizije prije par godina, a danas nam je Kate kroz fotogaleriju koju je izabrala dokazala da ima još talenata i strasti u njoj.

Kad je započela vaša priča s fotografijom?

Prava opsjednutost s fotografijom je počela prije desetak godina kad sam kupila prvi pravi cannon profesionalni fotoaparat. Iza su došli super/ pametni telefoni i danas se više volim služiti s njima jer su praktičniji. Jednostavno samo izvadiš telefon i napraviš fotografiju. Kad kupujem mobitel to je jedino što mi je bitno, da ima dobru kameru.

Najdraži motivi? Što vas inspirira?

Najdraže motive pronalazim u Gradu. Mom Gradu. Posebna ljubav su mi nevere, more i njegova snaga i boje. Uvijek mi govore – toliko voliš to more da će te jedan dan i odnijet… Još je tu i jedna velika ljubav, naš Lokrum.

Imate li neke uzore kada je u pitanju fotografija?

Uzora nemam, gospar Tomislav Hajek profesionalni fotograf kojeg sam upoznala preko Facebooka zna mi ponekad dati neki dobar svijet, i ja ga volim poslušati, dosta me naučio.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA