23.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaFOTO: Otvorena izložba Mysterium crucis: Križni put u djelima suvremenih umjetnika

FOTO: Otvorena izložba Mysterium crucis: Križni put u djelima suvremenih umjetnika

U palači Sponza otvorena je večeras izložba naziva Mysterium crucis: Križni put u djelima suvremenih umjetnika, a u okrilju ovogodišnje manifestacije Kršćansko lice kulture.

Za ovu izložbu bio je raspisan natječaj te su na izložena djela onih umjetnika koje su članovi komisije smatrali vrijednim izlaganja.

“Jako nas veseli veliki odaziv umjetnika koji su poslali svoja djela na žiriranje. Ponekad se čini da je na sakralne teme sve rečeno, ne samo u suvremenoj umjetnosti nego u proteklim stoljećima razvoja povijesti umjetnosti na zapadu, međutim svaki put su rješenja nova i zanimljiva. Ova izložba nije sama sebi svrhom. Ona treba ukazati i na važnost sakralne umjetnosti u suvremenom promišljanju sakralnih prostora, pogotovo njihovih interijera.

Svi znamo da izgradnju novih sakralnih prostora treba pratiti i njihovo opremanje, tako da je dijalog umjetnika sa sakralnim temama i dijalog crkvenih skulptura za suvremenom umjetnošću jako bitan. Ova izložba je pokušaj da ukažemo na važnost tog dijaloga i širenje perspektive u tom segmentu”, kazao je jedan od članova žirija Ivan Viđen pri otvaranju izložbe.

“Umjetnine su iznimno raznovrsne formatom, tehnikama, jedina je poveznica zadana tema, kojoj su umjetnici pristupali svatko na svoj specifičan, autorski način što nas jako veseli”, zaključio je Viđen.

Svojim radovima predstavili su se: Ana Barbić Katičić, Berta Miloš, Dijana Iva Sesartić, Dino Surać, Frančeska Pilić, Iris Lobaš Kukavičić, Ivana Gjaja Handabaka, Ivo Mladošić, Ivo Vodopija, Jana Karaula, Jasmina Runje, Leo Katunarić Kadele, Luka Petrač, Marijana Pažin-Ivešić, Marijana Petrović Mikulić, Mladen Ivešić, Nada Zec-Ivanović, Nikolina Šimunović, Petar Popijač, Robert Kralj, Teo Herceg, Tina Medić i Zdenko Jurišić.

Izložba se može pogledati do 2. travnja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA