31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaVIDEO/FOTO: Lovrjenac zasjao u Noći tvrđava, otvorena i restaurirana kapela sv. Lovre

VIDEO/FOTO: Lovrjenac zasjao u Noći tvrđava, otvorena i restaurirana kapela sv. Lovre

Noć tvrđava obilježena je i u Dubrovnik. Obilježavanju ove manifestacije, pridružilo se programom na Lovrjencu i Društvo prijatelja dubrovačke starine. Otvorena je tako večeras i uređena kapela sv. Lovre.

“Divno je vidjeti ovako lijepo popunjenju tvrđavu. Ovo je druga godina zaredom da Društvo sudjeluje u ovoj manifestaciji. Lani smo bili u Stonu, gdje smo prezentirali Veliki Kaštio i završetak radova na tom velikom objektu”, kazao je predsjednika DPDS-a, Vedran Kosović.

“Ono što me večeras posebno raduje da je cijeli program realiziran s ljudima iz grada, glumcima iz grada. I ovom prilikom Društvo je podrška svim umjetnicima u našem gradu. Naglasio bih večeras završene radove u kapelici svetog Lovra, koja će se posvetiti i gdje će se održavati i sveta misa, a moći će se održavati i vjenčanja”, poručio je Kosović.

Izveden je igrokaz Specijalno uprizorenje XD, u kojem su glumili Dario Gverović, Mislav Stanković, Melko Dragojević, a koji su ujedno i koatouri, dok dramaturgiju i režiju potpisuje Marko Mijatović, također jedan od koautora. Dubrovačke zgode i nezgode, smiješno strašne priče Dubrovnika posjetiteljima je ispričala Marija Milovac. Pravu glazbenu poslasticu, osobitno za jazz ljubitelje, priredili su Maja Grgić i Zvonimir Šestak.

Možda brojnim Dubrovčanima i našim posjetiteljima najzanimljiviji i najatraktivniji dio ove manifestacije bio je projekcijski mapping na samom Lovrjencu, u realizaciji Linear studija i Pixel dizajna.

Noć tvrđava je kulturno-turistička manifestacija koja se održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine (tvrđave, utvrde, dvorci…). Prvi put je realizirana 2022. godine kao rezultat zajedničkog europskog projekta FORTITUDE te je do danas povezala i promovirala programe na više od 45 fortifikacijskih lokaliteta u 8 zemalja: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Češkoj, Rumunjskoj. Srbiji, Ukrajini i Sloveniji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA