28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleFOTO: Milan Kovač voli zauvijek zabilježiti trenutak i oteti ga zaboravu!

FOTO: Milan Kovač voli zauvijek zabilježiti trenutak i oteti ga zaboravu!

Uz trčanje, fotografiranje je za mene mojih “5 minuta” opuštanja i odmora od svakodnevnih obaveza.Oduvijek me je privlačila fotografija, a s tim divnim hobijem sam se ozbiljnije počeo baviti 2012 godine.

Dok sam jedan dan bio na Sniježnici gore sam sreo i upoznao članove foto kluba “Marin Getaldić”, koji su sa sobom imali svu tu profesionalnu foto opremu što je mene jako zainteresiralo, te sam s njima razgovarao i malo se informirao. Nakon toga dana sam počeo intezivno pretraživati po interenetu i razmišljati, uz preporuku sam se i upisao na tečaj u organizaciji već navedenog foto kluba što mi je dosta pomoglo u mojoj konačnoj odluci, a to je da sam kupio svoj prvi dslr fotoaparat i tad je sve počelo.

Ovom prilikom bih se želio zahvaliti mojim prijateljima Borisu Buriću i Borisu Bašiću što su me u tim samim počecima kroz praksu uveli u svijet fotografije. Moje prve fotografije su nastale u prirodi  tako da kroz svo ovo vrijeme uvijek volim poći u prirodu i napraviti par dobrih fotografija za svoj gust, uz prirodu mi je neizbježno i adrenalinsko fotografiranje kako volim nazvati, a to su meteorološke pojave, valovi, munje i slično. 

Festa sv.Vlaha je nešto posebno,nešto što se ne propušta. Pun grad ljudi u nošnjama, barjaci, procesija.., trenuci koji se svake godine iznova dožive. Tu lijepotu je teško riječima opisati upravo zato služi fotografija jer ona govori “tisuću riječi. Svatko u toj fotografiji otkrije neku svoju priču. Upravo je to bit fotografije, zauvijek zabilježiti trenutak i oteti ga zaboravu. Koliko puta nam se dogodi da zaboravimo na određenu fotografiju i nakon dugo vremena je slučajno pronađemo i ugodno se iznenadimo, tad dolazi do izražaja njena neprocijenjiva vrijednost u emotivnom smislu. Zato fotografirajte… 

TEKST I FOTO: MILAN KOVAČ

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA