32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFOTO: Liječnici i znanstvenici u Dubrovniku razmjenjuju najnovija saznanja vezana uz...

FOTO: Liječnici i znanstvenici u Dubrovniku razmjenjuju najnovija saznanja vezana uz govor i sluh

U Dubrovniku, točnije u Studentskom centru, danas je otvoren jubilarni 30. godišnji sastanak i simpozij Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju (HADAF) Hrvatskog liječničkog zbora.

Okupljene liječnike i znanstvenike pozdravio je predsjednik Društva prof. dr. Robert Trotić.

– Naše društvo trenutno broji 128 članova audiologija i fonijatara, a u Hrvatskoj imamo 240 specijalista otorinolaringologije te 85 specijalizanata. Otorinolaringologija je zapravo vrlo atraktivna specijalizacija. Na primjer na jednu raspisanu specijalizaciju javlja se do 30 liječnika, kazao je Trotić pozdravljajući okupljene liječnike u Studentskom domu.

-Ovo je jubilarni godišnji sastanak našeg društva, koje je davne 1993. osnovano u Zagrebu, a ove godine smo u Dubrovniku zbog proaktivnosti dubrovačkog Odjela za otorinolaringologiju, koji je obnovljen novom opremom i edukacijom djelatnika. Na ovim godišnjim skupovima razmjenjujemo iskustva i nova znanja.

Prisutne je pozdravio i ravnatelj Studenskog centra Dubrovnik Marko Potrebica, koji im je poželio ugodan rad i boravak u Studenskom domu.

Voditeljica Odjela za ororinolaringologiju OB Dubrovnik Katarina Doršner pozdravila je okupljene te je istaknula kako su ovi skupovi važni jer se na njima liječnici upoznavaju s najnovijim saznanjima i istraživanjima u struci.

-Bavit ćemo se temama audiologije, poremećajima sluha te fonijatrije koja obuhvaća komunikaciju u širem smislu. To su važe ljudske osobine, koje nas prate od rođenja do najstarije dobi, istaknula je Doršner.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA