30.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaFOTO: Koncert Petra Ćulibrka u prepunom Domu kulture u Cavtatu 

FOTO: Koncert Petra Ćulibrka u prepunom Domu kulture u Cavtatu 

Petar Ćulibrk, koji nastupa pod imenom World’s Okayest Pianist, sinoć (17.06.2023.) je u sklopu festivala Glazba i riječ u organizaciji udruge Konavle art održao koncert pod nazivom Jazz & Wine u prepunom Domu kulture u Cavtatu. Predstavio je kompozicije sa svojeg prvog albuma “Old school”, odsvirao i poznate jazz standarde ali i najavio dolazak novog albuma.
Da je i više nego Okay pianist govori činjenica da se tražila stolica više, publika ga je nagrađivala velikim pljeskom nakon svake odsvirane skladbe koju je najavljivao te je na kraju izmamila dodatak od glazbenika.

Petar Ćulibrk rođen je u Dubrovniku (1986). Počinje svirati klavir sa 7 godina, školovanje nastavlja u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, 2011. diplomira na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Jazzom se počinje baviti u dobi od 14 godina. Dobitnik je 2. nagrade na prvom hrvatskom jazz natjecanju 2015. godine. 2020. i 2023. nagrađen je Statusom u kategoriji najboljeg jazz pijanista. Njegov solo album prvijenac ”Old School” nominiran je 2023. godine za nagradu Porin u kategoriji Najbolji album jazz glazbe.

Surađuje s Moranom Mesić u kvartetu ”Afinado”, te sa brojnim drugim hrvatskim jazz glazbenicima – Matija Dedić, Jasna Bilušić, Saša Nestorović, Mladen Baraković, Mario Igrec, Zvonimir Šestak, Filip Pavić, Aleksandar Vešić, Jazz Orkestar HRT-a, itd.. Od 2010. do danas usavršava se na brojnim seminarima – kod Kennyja Barrona, Tonyja Monaca, Stefana Heckela, Renata Chicca, Joea Kaplowitza, Adama Holzmana, Alana Broadbenta, Erica Reeda.

Svirao je kao pijanist u kvartetu Corona, s Moranom Mesić, u Vjekoslav Crljen Triju, a posljednjih godina svira s More Love Ensambleom, Cloud Buzzom, Miro Kadoić kvartetom i Filip Pavić kvartetom.Nakon koncerta publika je kušala vina iz konavoske vinarije Dubrovački podrumi: Malvasija Dubrovačka (2022.), Rose – kupaža Syraha i lokalne autohtone sorte Kadarun iz 2022., Parac – kupaža Merlota Cabernet Sauvignona, Plavca malog i Zinfandela iz 2015., te Oriolus, Syrah iz 2020.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA