33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleFOTO ĐIR LEE PAVLOVIĆ: Šetnja preko morskog dna od Posata do Porta

FOTO ĐIR LEE PAVLOVIĆ: Šetnja preko morskog dna od Posata do Porta

U posljednje vrijeme izrazita oseka zabilježena je duž obale Jadran, a kod nas se možda najbolje zamijetila u Portu. Opadanje razina mora omogućilo nam je i neuobičajenu i zanimljivu šetnju…kroz Posat pa sve do Porta.

Posat je kao i svako istezalište baraka živopisno mjesto. Puno boja, oblika i raznih zvukova. Prepuno fotogeničnih detalja. Od mačke koja spava u trupu barke, zanimljive pulene, radne robe okačene o palmu… Nažalost, kako to često biva u zimskim mjesecima, Posat je pun smeća koje je more nanijelo tijekom zimskih mjeseci, a koje još uvijek čeka da ga se ukloni…

Sve što je novo i manje poznato ljudima je po naravi stvari zanimljivo. Tako je zanimljiv i ovaj đirić za vrijeme oseke. Pored plažice i samog istezalište, uz same gradske mire preko kamenja i sve do volata, gdje su drvene daske preko koji treba prijeći… Ako se još ovuda niste prošetali, iskoristite prvu sljedeću priliku. Sigurno smo da ćete Posat i Porat vidjeti drugim očima. Onim koji ne znaju, a koji se odluče na ovaj morski đir,  nećemo točno otkriti gdje će točno u Portu izaći…Prepuštamo im da to otkriju sami.

FOTO: Lea Pavlović

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA